Ohita navigaatio

11.8.2017

AINE GOES QUEER – seminaari Torniossa pe 25.8.2017 klo 10–15.30

AINE GOES QUEER – seminaari esittelee queer-luennan näkökulmia Aineen taidemuseossa Torniossa (Torikatu 2) perjantaina 25.8.2017 klo 10–15.30. 

Seminaarin puhujina on queerin ja taiteen rajapintoja käsitteleviä asiantuntijoita Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Puhujina ovat kuvataiteilija J. A. Juvani, taidehistorioitsija Oscar Ortiz-Nieminen, tallinnalainen kuraattori ja nykytaiteen tuntija sekä feministi ja kriitikko Rebeka Põldsam, ruotsalainen taidehistorioitsija, museonjohtaja Patrik Steorn sekä Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeen johtaja Rita Paqvalén. Museonjohtaja Katriina Pietilä-Juntura lausuu tapahtuman tervetulosanat. 

Presidentti Tarja Halosen kirjallinen tervehdys avaa seminaarin. 

Maksuttoman seminaarin kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti. Tapahtuma on osa Aineen taidemuseon Konsten och den sexuella identiteten – diskussionsforum -hanketta, jota rahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto. 

Seminaari johdattelee kohti historiallista viikonvaihdetta Meri-Lapissa, sillä Meri-Lapin Seta ry järjestää alueensa ensimmäisen pride-tapahtuman 25.-27.8.8. Border Pride on samalla ensimmäinen Suomen ja Ruotsin yhteinen pride-tapahtuma. 

Tervetuloa! 

AINE GOES QUEER -seminaariohjelma

Lisätietoa AINE GOES QUEER -seminaarista

Lisätiedot ja ilmoittautuminen seminaariin

Aineen taidemuseo, p. +358 50 594 6868, aine.taidemuseo(a)tornio.fi 

Virpi Kanniainen, p. +358 50 597 1197, virpi.kanniainen(a)tornio.fi

ystävällisesti

V i r p i  K a n n i a i n e n, Amanuenssi | Curator
Aineen taidemuseo | Aine Art Museum
www.tornio.fi/aine

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin