Ohita navigaatio

10.7.2017

Kulttuuritoimijat ja järjestöt, kommentoikaa saavutettavuusdirektiivin toimeenpanotyöryhmän väliraporttiluonnosta, dl 29.8.

Suomessa valmistellaan parhaillaan kansallista lainsäädäntöä liittyen EU-direktiiviin julkisen sektorin elinten verkkosivustojen saavutettavuudesta. Myös kulttuuri- ja järjestökentältä toivotaan kommentteja lainsäädäntöä valmistelevan työryhmän väliraporttiin.

Direktiivi koskee kulttuurialaa yhtä lailla kuin muitakin aloja, kyseessä on yhteinen asia. Tarkoitus on kehittää verkkopalveluja saavutettavammaksi. Kommentoikaa väliraporttia siis rohkeasti! Kuka tahansa voi lähettää kommentteja, palautekyselyä ei ole kohdennettu vain direktiivin piirissä oleville toimijoille.

Valtiovarainministeriö asetti 31.1.2017 työryhmän valmistelemaan Euroopan unionin ja neuvoston direktiivin julkisen sektorin elinten verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta kansallista toimeenpanoa. Työryhmä on kevään aikana valmistellut väliraporttiluonnoksen, jossa on työryhmän esitys saavutettavuuden kansallisen sääntelyn linjauksista. Väliraportti on ladattavissa Kuntaliiton sivuilta.

Varsinainen hallituksen esitys on tarkoitus laatia väliraportin linjausten pohjalta. Hallituksen esityksestä tullaan järjestämään sen valmisteluun kuuluva lausuntokierros arviolta alkuvuodesta 2018. Hallituksen esitys kansallisesta saavutettavuussääntelystä on tarkoitus käsitellä eduskunnassa kevätistuntokaudella 2018.

Kysely

Toivottavasti mahdollisimman moni kulttuuritoimija ja järjestö kommentoisi väliraporttiluonnosta tämän verkkokyselyn kautta viimeistään 29.8.2017. Verkkokysely väliraportista (Webropol). Kysymys on palautekierroksesta, ei varsinaisesta lausuntokierroksesta. Palautteet otetaan huomioon syksyllä työryhmän jatkaessa työskentelyä ja hallituksen esityksen valmistelua.

Lisätietoja väliraporttiluonnoksesta tai työryhmän työskentelystä antavat:

  • Työryhmän puheenjohtaja, erityisasiantuntija Markus Rahkola, valtiovarainministeriö, markus.rahkola(a)vm.fi (tavoitettavissa 17.7. ja 7.8. alkaen)
  • Erityisasiantuntija Tomi Voutilainen, tomi.voutilainen(a)vm.fi (tavoitettavissa 10.7-13.7 ja 31.7 alkaen)
  • Hankekoordinaattori Sanna Juutinen, sanna.juutinen(a)vm.fi (tavoitettavissa 18.7 asti ja 31.7 alkaen)


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin