Ohita navigaatio

10.7.2017

My Living Heritage – Oma elävä perintöni 12.8. Helsinki

Työpaja Kansallismuseossa la 12.8 klo 12-15 (Mannereimintie 34, Helsinki)

Elävä perintö on läsnä ihmisten arjessa. Vietämme joulua ja monia muita vuotuisia juhlia, kuorolaulu kiinnostaa kaikenikäisiä, maakunnilla on omat ruokareseptinsä ja lapasmallinsa. Mutta miltä näyttävät uusien suomalaisten elävät perinteet? Mitä maahanmuuttajat ja pakolaiset tuovat mukanaan ja jättävät taakseen? Mitä he haluavat siirtää lapsilleen? Miten perinteet muuttuvat uudessa kotimaassa?

Osana Kansallismuseon Studio Aleppo [Helsinki] –näyttelyä järjestetään työpaja My Living Heritage, jossa maahanmuuttajat, pakolaiset ja myös muut kotiseutunsa taakseen jättäneet voivat kertoa omasta elävästä perinnöstään. Ota mukaan asia tai esine, joka muistuttaa sinua kotiseudusta ja tule kertomaan meille tarinasi. Työpajan kieliä ovat suomi, englanti, ranska ja arabia. Työpajan vetäjänä toimii Hamza Amarouche.

Työpajan tavoitteena on tehdä näkyväksi Suomessa asuvien maahanmuuttajien ja pakolaisten elävää perintöä ja samalla vahvistaa samaistumisen ja yhdenvertaisuuden merkitystä maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa. Työpajan toteuttaminen liittyy Unescon yleissopimukseen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, jonka toimeenpanosta vastaa Museovirasto.

Studio Aleppo [Helsinki]

Kansallismuseossa järjestettävä Studio Aleppo [Helsinki] on osa kansainvälistä tapahtumasarjaa. Se on pop up -valokuvastudio, joka kutsuu yhteen uudet ja nykyiset suomalaiset. Muotokuvat kootaan näyttelyksi Kansallismuseoon sekä lopulta myös eri puolilla järjestettyjen studioiden yhteiseen kansainväliseen verkkogalleriaan. Näyttely on avoinna Kansallismuseossa 10.-17.8. Lue lisää täältä. Työpaja on osa 12.8. järjestettävää Studio Aleppo [Helsinki] tapahtumapäivää, jonka ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Työpajan järjestäjät

My Living Heritage -työpajan järjestävät yhteistyössä Museovirasto, Kansallismuseo ja Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa

My Living Heritage -tapahtuma Facebookissa

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Leena Marsio, Aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori, Museovirasto, leena.marsio(a)museovirasto.fi +358 29533 6017
 
Hamza Amarouche, Maahanmuuttotyön koordinaattori, Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa
hamza.amarouche(a)hel.fi + 3589 310 37519

aineetonkulttuuriperinto.fi
wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi
facebook.com/elavaperinto

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin