Ohita navigaatio

6.7.2017

Studio Aleppo [Helsinki], 10.-17.8.2017, Kansallismuseo

Puhe maahanmuuttajista keskittyy usein tilastollisiin numeroihin, kansallisuuksiin ja uutisvirtaan globaaleista katastrofeista. Mutta millaisia ovat ihmiset yleistysten takana? Tai millaisia ovat suomalaiset?

Kansallismuseossa järjestettävä Studio Aleppo [Helsinki] on osa kansainvälistä tapahtumasarjaa, jonka tavoitteena on vahvistaa samaistumisen ja yhdenvertaisuuden merkitystä maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa.

Studio Aleppo [Helsinki] on pop up -valokuvastudio, joka kutsuu yhteen uudet ja nykyiset suomalaiset. Konsepti on yksinkertainen: paikallisena maksat 50 € kahdesta muotokuvasta. Toinen kuvista on sinulle, ja toisen muotokuvan tarjoat maahanmuuttajalle. Muotokuvat esitellään rinnakkain Kansallismuseon näyttelyssä ja kootaan lopulta myös verkkogalleriaan. Jokainen muotokuva on symbolinen ele, tahdonilmaus uuden, tasavertaisen tulevaisuuden luomiselle.

Kuvaajana studiossa toimii palkittu valokuvaaja Juuso Westerlund. Muotokuvattavaksi voi tulla joko yksittäinen henkilö, perhe (max. 4 hlö), pariskunta, ystävykset tai lapset. Kuvattavaksi tulevat henkilöt haastatellaan lyhyesti. Kuvausten kautta kuvattavat suostuvat muotokuviensa esittämisen sekä näyttelyssä että myöhemmin julkaistavassa verkkogalleriassa, jonne kootaan myös kuvattavien kommentit. Kuvattavat saavat kuvauksista mukaansa kopion kuvastaan.

Mikäli halukkaita kuvattavia on runsaasti, arvomme kuvattavat. Vahvistamme ilmoittautumiset henkilökohtaisesti jokaiselle ilmoittautuneelle sähköpostilla 17.7.2017 jälkeen. Samalla ohjeistamme kuvausmaksusta.

Ilmoittaudu kuvauksiin
Facebook-tapahtuma Studio Aleppo [Helsinki]

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin