Ohita navigaatio

15.6.2017

Suomi Finland 100 logo

Sateenkaaren väreissä -muistelukahvila Vaasan pääkirjastolla 21.6.

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimi sekä Vaasan kaupungin museot kutsuvat mukaan Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä –muistelukahvilaan 21.6. pääkirjastolla.

Muistelukahvila liittyy hankkeeseen Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQA) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa. Hankkeessa kerätään uutta tietoa vähemmistöjen historiasta – uutta tietoa arjesta ja elämänkohtaloista - sekä tuodaan esiin myös ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.

Hankkeessa kerätään aineistoja, muistoja ja tarinoita siitä, millaista on ja on ollut elää LHBTIQA-ihmisenä Suomessa sekä kertomuksia LHBTIQA-liikkeen eri vaiheesta. Hankkeen toteuttajina ovat Seta ja Kulttuuria kaikille -palvelu yhteistyössä Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.:n (SLS) ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) kanssa.

Muistelukahvilassa voi vapaasti ja luottamuksen ilmapiirissä jakaa tietojaan sekä kokemuksiaan. Kokemuksia voi kirjoittaa myös netissä SLS:n keruusivuilla ja SKS:n Muistikko-sivuilla.

Muistelukahvilassa saa halutessaan apua muistojen kirjaamiseen ja välittämiseen. Voit joko kertoa omista kokemuksistasi tai henkilöstä, jonka tunnet. Vähemmistöjen oikeudet, vaietut ongelmat ja unohdetut kokemukset ovat tervetulleita – samoin kuin elämänkohtalot ja rakkaustarinat. 

Muistelukahviloita, vertaisryhmiä ja keskustelutilaisuuksia järjestetään ympäri Suomea.

Vaasassa toteutettava muistelukahvila järjestetään pääkirjaston tapahtumapaikka Vennyssä ke 21.6. klo 17 alkaen. Tapahtuma on kaksikielinen, eikä siihen ole pääsymaksua. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Lisätietoja

Vt. museotoimenjohtaja Selma Green, Vaasan kaupungin museot, p. 040 687 4694, selma.green(at)vaasa.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin