Ohita navigaatio

16.6.2017

Taike-tiedote: Monikulttuurisuuden edistämiseen ja rasismin torjuntaan 765 000 euroa

Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta tukevat monikulttuurisuutta ja rasismin vastaista toimintaa. Apurahoja ja avustuksia jaettiin kaikkiaan 765 000 euroa.

Taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta jakoi apurahoja taide- ja kulttuuriprojekteihin, jotka edistävät monikulttuurisuutta ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta ja torjuvat rasismia. Apurahoilla myös vahvistetaan siirtolaisten ja etnisiin vähemmistöihin kuuluvien taiteilijoiden mahdollisuuksia toimia taiteilijana ja osallistua tasavertaisesti Suomen taide-elämään.

Apurahat

Apurahan sai 48 taiteilijaa tai työryhmää. Hakijoita oli 201. Kaikkiaan apurahoja jaettiin 124 000 euroa.

Avustukset

Taike jakoi avustuksia yhteensä 641 000 euroa. Suurimman avustuksen, 48 000 euroa, sai Kassandra ry. Venäläinen Kulttuuridemokraattinen Liitto ry sai 38 000 euroa ja Suomen Romaniyhdistys ry 28 000 euroa. Avustuksen sai 89 yhteisöä. Hakijoita oli 159.

Avustuksilla Taike edistää monikulttuurisuutta ja kulttuurien välistä vuoropuhelua, kuten kulttuurivähemmistöjen ja valtaväestön välistä kanssakäymistä. Taike tukee siirtolaisten ja kansallisten vähemmistöjen kulttuuritoimintaa, rasisminvastaisia hankkeita sekä maahanmuuttajien kotouttamista taiteen ja kulttuurin keinoin. Avustuksia ei myönnetä maahanmuuttajien kotoutumista yleisesti edistävään toimintaan eikä myöskään uskonnon harjoittamiseen.

Taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta

Taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelimistä. Se päättää vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista. Taike kuulee toimikuntaa yhteisöavustusten osalta.

Hakemuksia arvioivat toimikunnan jäsenten lisäksi Taiken kutsumat monikulttuurisuusasiantuntijat: muusikko, tanssija Anette Åkerlund, näyttelijä, ohjaaja David Kozma, tutkija Mariana Salgado, tuottaja, yrittäjä Petr Potchinchtchikov ja tutkija, tietokirjailija Olli Löytty.

Lista kaikista apurahan saajista Taiken sivuilla


Lisätietoja

Lea Halttunen, erityisasiantuntija, lea.halttunen(a)taike.fi, p. 0295 330 713.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin