Ohita navigaatio

12.6.2017

Queerkätköt tuovat esiin hiljaista historiaa pääkaupunkiseudulla

Queerkätkö purkki

Queerkätkö on Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin yhteisöllinen taideteos. Queerkätkö lainaa muotonsa ja rakenteensa suositusta geokätköharrastuksesta, jossa GPS-satelliittipaikannuksen avulla etsitään eri paikkoihin piilotettuja kätköjä. Queerkätköt kertovat transihmisten sekä queer-vähemmistöön kuuluvien vammaisten ja kieli- ja kulttuurivähemmistöjen merkityksellisistä paikoista, kokemuksista ja tapahtumista pääkaupunkiseudulla.

Queerkätkö-teoksen suunnitteluun on osallistunut kuusi Helsingissä toimivaa henkilöä, ja se on toteutettu osana Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hanketta. 

Queerkätkö-teos julkistetaan maanantaina 26.6.2017 klo 17.00 Helsingin kaupunginmuseossa (Aleksanterinkatu 16) Helsinki Pride -festivaalin yhteydessä. Queerkätköjä voi etsiä 27.6.– 30.7.2017. Teosta voi seurata myös internetissä osoitteessa facebook.com/queercache.

Teoksen toteuttamista on tukenut Koneen säätiö.

Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger

Kalle Hamm (1969) ja Dzamil Kamanger (1948) ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1999. He ovat käsitelleet teoksissaan kulttuurien kohtaamista, globaaleja verkostoja sekä yksilön — erityisesti vähemmistön edustajan — asemaa, oikeuksia ja vapauksia yhteiskunnassa. Lisätietoja taiteilijoista: beelsebub.org

Suomi 100 - Sateenkaaren väreissä

Kulttuuria kaikille -palvelun ja Seta ry:n Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeen tavoitteena on tehdä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa ja taidetta näkyväksi osana itsenäisen Suomen historiaa. Lisätietoa Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeesta: suomi100-sateenkaarenvareissa.fi

Haastattelupyynnöt:

Kalle Hamm
kalle.hamm(a)beelsebub.org
puh. 041 5451620

Mediakuvat: suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/media

facebook.com/queercache
Queerkätkö-teoksen julkaisutilaisuus Facebookissa
Queetkätkö-tapahtuma Facebookissa

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin