Ohita navigaatio

7.6.2017

Kaikukorttia kokeillaan Lappeenrannassa – pienituloisille maksuttomia pääsylippuja

Eksote tiedottaa: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) osallistuu Kaikukortti-toimintaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Kortti tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja urheilutapahtumiin Lappeenrannan alueella. 

Etelä-Karjalan Kaikukortti-kokeilu alkaa 1.6. ja jatkuu vuoden 2017 loppuun asti. Kaikukortin kulttuuri- ja urheilukohteet ovat: Pulsan kesäteatterin Rata-ryhmä, Lappeenrannan musiikkiopisto, Lappeenrannan museot, KontuFolk, UIT:n kesäteatteri ja PesäYsit. 

Kaikukortteja on heti kokeilun alkaessa jaossa asiakkaille, joiden tiukka rahatilanne ei mahdollista kulttuuripalvelujen ostamista. Kortteja jaetaan Nuorisotyö Ohjaamossa, Etelä-Karjalan työllistymistä edistävässä monialaisessa yhteispalvelussa (TYP), Eksoten aikuissosiaalityössä, talous-ja velkaneuvonnassa, vammaispalveluissa, vanhussosiaalityössä, Heikintalossa ja Saimaan kriisikeskuksessa. Toimipaikoista voi myös kysyä lisätietoa Kaikukorteista. 

Kokeilua Lappeenrannassa koordinoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socom Oy kahden käynnissä olevan hankkeen voimin, PRO SOS – uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa ja Kulttuuripolku senioreille. PRO SOS – uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa hankkeen projektikoordinaattori Pirkko Haikara toteaa, että kokeilun suunnitteluvaiheessa niin sosiaalialan työntekijät kuin kulttuuritoimijatkin ovat olleet innolla mukana suunnittelemassa tulevaa kokeilua. Kulttuuripolku senioreille -hankkeen projektipäällikkö Päivimaria Seppäsen mukaan nyt ollaan odottavissa tunnelmissa. Syksyllä tarkastellaan ensimmäisiä tilastoja siitä, kuinka paljon Kaikukortteja on käytetty ja missä. 

Syksyllä toiminta laajenee ja luvassa on lisää tarjontaa. Kaikukortin valtakunnallisena tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Tarkoitus on, että toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen. 

Lisätietoja Lappeenrannan Kaikukortti-toiminnasta: 

Ritva Nikkilä, vastaava sosiaalityöntekijä, Eksote 
p. 040 545 1169 
ritva.nikkila(a)eksote.fi 

Pirkko Haikara, PRO SOS - uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa -hanke
p. 040 830 6318
pirkko.haikara(a)socom.fi 

Päivimaria Seppänen, Kulttuuripolku senioreille -hanke
p. 044 748 5310
paivimaria.seppanen(a)socom.fi 

www.eksote.fi > Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen -> Kaikukortti 

Kaikukortti Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla

Kaikukortin valtakunnalliset facebook-sivut

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin