Ohita navigaatio

30.5.2017

Museokavereita Merikeskus Vellamossa Kotkassa

Merikeskus Vellamossa on aloittanut kevään 2017 aikana 25 vapaaehtoista museokaveria, jotka toimivat museokävijöiden apuna ja keskustelukumppaneina.

Kaverin voi kuka tahansa pyytää seuraksi omalle museokäynnilleen, ja heitä voi tavata myös Vellamon tapahtumissa. Merikeskus Vellamon info välittää asiakkaiden kaveripyynnöt Museokavereille.

Museokaveritoiminta on syntynyt Vellamon ystävät ry:n aktiivisuudesta, Vellamosta innostuneiden henkilöiden halusta saattaa muitakin Vellamon elämysten äärelle. Toiminnan yhtenä ajatuksena on siis rohkaista museoon henkilöitä, joiden ei muutoin tulisi lähdettyä kulttuurin pariin. Vellamon ystävät ry auttaa Merikeskus Vellamoa koordinoimaan kaveritoimintaa. Yhdistykseen kuuluminen ei ole edellytys museokaverina toimimiselle.

Museokaveritoiminnan periaatteina ovat vapaaehtoisuus, luottamuksellisuus ja maksuttomuus. Museokaverit ovat museoasiakkaiden vertaisia museokävijöitä, eivät museo-oppaita. Museokaverit tunnistaa Vellamossa omasta tunnusmerkistään.

Tässä vielä museokavereita innoittanut sitaatti vapaaehtoistyöstä: ”Vapaaehtoistoiminta on omasta halusta lähtevää, palkatonta toimintaa, jota tehdään omia arvoja vastaavan yhteisön hyväksi. Se on merkki halusta osallistua ja vaikuttaa ja sen tulisi olla kaikkien kansalaisoikeus.” (Laimio§Välimäki, 2011)

Museokaverin kanssa Vellamoon!

Haluaisitko lähteä Vellamoon, mutta yksin lähteminen tuntuu tylsältä tai vaikealta? Tai kaipaisit toisen aikuisen avuksesi lähtiessäsi lasten kanssa museoon? Sitä varten on Museokaveri. Hän tulee seuraksi, avustaa tai opastaa sinut Vellamoon. Museokaverin seura on ilmaista. Museokaverit ovat Merikeskus Vellamon perehdyttämiä vapaaehtoisia. Kaveritoimintaa koordinoi Vellamon  ystävät ry.

Toimi näin:

  1. Ota yhteyttä Merikeskus Vellamoon: 040 350 0497 tai info(a)merikeskusvellamo.fi
  2. Kerro museokäyntisi ajankohta.
  3. Museokaveri soittaa sinulle. Sopikaa missä ja milloin tapaatte.
  4. Tervetuloa Vellamoon!

Lisätietoja

Museokaveritoiminnan vastuuhenkilö Merikeskus Vellamossa: Annika Utriainen, kehittämispäällikkö, 040 674 3692, annika.utriainen(a)kotka.fi (vuosilomalla 22.5.–11.6.2017)
Uutinen museokavereista Merikeskus Vellamon sivuilla

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin