Ohita navigaatio

30.5.2017

X Dance Festival 2017 - Helsinki 10.6.

X Dance Festival 2017 - Spoken Languages and Movement
@ Pannuhalli, Kaapelitehdas, Helsinki 10.6.2017 klo 12-20.15

Kaaos Companyn 3:s X Dance Festival juhlistaa hienolla ohjelmallaan PUHUTTUA KIELTÄ JA LIIKETTÄ. Ohjelmassa on työpaja, paneelikeskustelu, tanssivideota, Runojamit (liikeimprovisaatiota ja runoja). Esitysohjelmistossa on mm. Suomen ensi-illassa Liisa Pentti & Co:n Sight Seeing sekä myös ensiesityksenä Kaaos Co:n Know Body. Festivaali on osa Cross Over Festivaalia.


X Dance Festivalin ohjelma

Vapaa pääsy:

12:00 // Festivaalin avaus ja tervetulopiiri
12:10-13:00 // Paneelikeskustelu integroidun tanssin historiasta Suomessa. Keskustelijoina Sanni Purhosen johdolla Maija Karhunen, Gunilla Sjövall ja Sanna Kuusisto
13.15-14.45 // Tanssi-improvisaatiota Runojameissa. Vetäjinä Sanni Purhonen ja Sally Davison. Millaisia sanoja syntyy liikkeestä ja millaista liikettä sanoista.
15.00–15.30 // Videoita

 • Planeetan iho (Cinzia Schincariol, ID/AU). Tämä lyhytelokuva syntyi Balilla joulukuussa 2015 No Borders (Ilman Rajoja) -projektin tuloksena. Kyse oli tanssitapahtumasta, johon oli kutsuttu 25 vammaista ja ei-vammaista taiteilijaa ympäri maailmaa tutkimaan, miten liikkeen, tanssin, musiikin ja liikkuvan kuvan avulla voidaan rikkoa rajoja eri kulttuurien ja ihmisten välillä.
 • Kävely / Sängyssä Zuleika / Manifesto Hauras. Estela Lapponi on brasilialainen esiintyjä, tuottaja ja videotaiteilija. Vuodesta 2009 lähtien hän on työskennellyt yhdessä Zuleika Britin kanssa useissa produktioissa monen eri taiteenlajin piirissä yhteisnimen Intruder Body (Tunkeutujakeho) alla.
 • In Touch with Yourself (Nadja Pärssinen, FI). “In Touch with Yourself -videossa olen tutkinut Nadya Khrenkova “Simple Poems” -runokirjasta runon sanojen vuorovaikutusta omaan improvisioituun liikekieleen teatteritilan ulkopuolella. Tanssidokumentaatiot on kuvattu Kumpulan lähiluonnonympäristön alueilla, ei kaukanakaan Helsingin keskustasta ja pienessä Outokummun kaupungissa, Pohjois-Karjalassa, kesällä 2016.”


Vain pääsylipulla:

16.00–18.00 // Työpaja: Body is Voice – Heini Nukari
Body is Voice vahvistaa liikkeen, hengityksen ja äänen kokonaisvaltaista yhteistyötä. Työpaja johdattelee meidät luovaan tilaan jossa liike ja ääni ovat samanarvoisia ilmaisumuotoja.

18.00-18.30 TAUKO – PAUSE

18.30 // Esityksiä

 • Layers – Pia Lindy & Heini Nukari (30 min) Layers on kahden taiteilijan monisuuntainen sukellus liikkeeseen, ääneen ja improvisaatioon.
 • Maailmankaikkeuden tanssi on Dancehearts-tanssiryhmän ja Resonaarin Class Beat-yhtyeen yhteisteos, jonka lähtökohtana ovat olleet innoitussanat. Teos yhdistää tanssia, musiikkia ja elektronisin ääni-instrumentein tuotettuja ääniä.
 • Shadowlands – Gunilla Sjövall & Lau Lukkarila (10 min) Fasilitointi Sally Davison.
 • Kaaos CO:n teos sai ensi-iltansa Islannissa 2014. Tanssijat ja duetto kohtaavat kolmen vuoden tauon jälkeen. Mikä on säilynyt ja mikä on muuttunut ajan kuluessa?
 • Know Body – Kaaos Company (15min): Georgie Goater, Jonna Lehto, Riku Silander, Siiri Tiilikka; fasilitointi Sally Davison.
 • Improvisoitu tanssiesitys, jossa neljä tanssijaa kommunikoivat kehonkielen kohtaamisten, kuvien ja ilmaisun kautta.
 • Kuuntele sydämeni sykettä – Tom Leidenius ja Iivo Hämäläinen. Fasilitointi Isto Turpeinen.
 • Tanssiduetossa kaksi erilaista ihmistä, joilla on tulevaisuuden horisontissa samoja merkityksiä.
 • Sight Seeing – Liisa Pentti & Co (17 min) on koreografi Liisa Pentin ja muusikko Paul Pignonin tanssia, puhetta, musiikkia ja interaktiivista mediaa yhdistävä esitys, jossa tanssijaan kiinnitetty online kamera heijastaa valkokankaalle reaaliaikaista kuvaa tuoden liikkeen ja liikkumattomuuden vuoropuhelun osaksi esitystä. Sight Seeing elää esityskerrasta toiseen ja reagoi aina esitystilaan ja yleisöön.

20:00-20:15 // Loppupiiri

Liput

Päivälippu: 14 €
Työpaja: 6 €
Esitykset: 10 €
(Avustaja ilmaiseksi.)
Osta liput etukäteen verkkokaupastamme tai ovelta (vain käteinen!)

Lisätiedot

Englanniksi: Sally Davison, Kaaos Companyn taiteellinen johtaja, sally(a)danceabilityfinland.com, +358(0)40 0843689
Jonna Lehto, daf(a)danceabilityfinland.com, +358(0)40 5439571
danceabilityfinland.com
danceabilityfinland.com/kaaos

 
Siirry sivun alkuun
 • jaa: Facebook
 • jaa: Twitter
 • jaa: Linkedin