Ohita navigaatio

17.5.2017

Yhdenvertaisuusvaltuutetulta suositus tapahtumajärjestäjille esteettömyyden parantamiseksi

Vammaisilla henkilöillä on oikeus osallistua yhdenvertaisesti muiden kanssa kulttuurielämään ja oikeus nauttia yhdenvertaisesti yleisesti saatavilla olevista palveluista muistuttaa yhdenvertaisuusvaltuutettu. Valtuutettu on laatinut tapahtumajärjestäjille ja lipunvälitysyrityksille 11 suositusta tapahtumien saavutettavuuden parantamiseksi.

Suositukset kiinnittävät huomiota kysymyksiin, jotka ovat nousseet esille yhteydenotoissa yhdenvertaisuusvaltuutettuun ja keskusteluissa lipunvälitysyritysten kanssa.

- Haluamme näin ennen kesää ja vilkasta tapahtumakautta muistuttaa tapahtumajärjestäjiä siitä, että myös vammaisilla henkilöillä on oikeus osallistua kulttuurielämään, virkistys- ja vapaa-ajantoimintaan sekä urheiluun, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee muun muassa, että henkilökohtaiset avustajat saavat osallistua tapahtumiin veloituksetta, että tapahtumien ennakkotiedoissa käy ilmi, miten esimerkiksi pääsee esteettömästi paikalle ja, että verkkokaupasta pystyisi ostamaan kaikenlaisia lippuja myös pyörätuolipaikkoja.

Tänään vietetään Invalidiliiton aloitteesta Suomessa esteettömyyspäivää. Päivä on osa Helppo liikkua -viikkoa ja päivän tarkoituksena on muistuttaa, että esteettömyys pitkälti asenteista kiinni. 

Yhdenvertaisuusvaltuutetun suositus tapahtumajärjestäjille esteettömyyden parantamiseksi (PDF)

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin