Ohita navigaatio

15.5.2017

Teatterikorkeakoulun Suomi 100 000 vuotta -iltamakiertueelle valtava kysyntä - mukana viittomakieltä

Näyttelijäopiskelijoiden ja Juha Hurmeen ohjelmalle on valtava kysyntä – tulossa kiertue Raaseporista Sodankylään.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu lähtee iltamakiertueelle Suomen syrjäkylille syksyllä 2017. Liki viisisataa esiintymistoivetta kyläyhdistyksiltä ylitti järjestäjien hurjimmatkin toiveet, ja nyt näyttelijäntaiteen opiskelijat ja ohjaaja Juha Hurme vievät opiskelijoiden esityksen kylä- ja työväentaloille ympäri Suomea.

Kiertue-esitys Suomi 100 000 vuotta on nuorten ja valovoimaisten näyttelijäopiskelijoiden taidokas teatteriesitys, joka on rakennettu perinteisten iltamien muotoon. Esitykselle etsittiin esiintymispaikkoja seurojen- ja työväentaloilta ja vanhoista kyläkouluista. Hakemuksia tuli 486, joiden joukosta valittiin mukaan 16.

Ohjaajana Juha Hurme

Iltamaohjelman kokoaa ja ohjaa kirjailija, ohjaaja ja kansantaiteilija Juha Hurme, joka tunnetaan mm. soolonäytöksestään Puupää, jolla hän on kolunnut 200 seurojen- ja työväentaloa Inarinjärveltä Hankoon vuodesta 2003 alkaen. 

– Hurja kiinnostus iltamiin teki meidät tekijät sekä onnellisiksi että epätoivoisiksi. Onnellisiksi sen tähden, että oli aivan mahtavaa huomata, kuinka tämän laajan maan joka kolkassa ollaan vireitä, valppaita ja kulttuurinnälkäisiä. Epätoivoisiksi sen tähden, että pystymme tekemään vain rajallisen määrän esityksiä. On sydäntä särkevää joutua torjumaan niin hienoja paikkoja, niin paljon yhteistyöhalukkuutta, niin suurta odotusta ja tervetulleiksi toivottamista, kuvailee Juha Hurme.

Esiintyjät

Kriteereinä valinnoille oli paikkojen mahdollisimman syrjäinen sijainti ja järkevä matkareitti esiintyjille. Esiintyjinä Iltamissa ovat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen maisteriopiskelijat Silva Belghiti, Eetu Känkänen, Myy Lohi, Miro Lopperi, Roosa Söderholm, Sampsa Timoskainen, Juho Uusitalo sekä Tuuli Kainulainen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Esityskielinä ovat suomi ja viittomakieli.

Tarkat esiintymisajat ja lipunmyyntitiedot voi kysyä suoraan esiintymispaikoilta.

Suomi 100 000 vuotta -iltamat

Suomi 100 000 vuotta -iltamat on osa Taideyliopiston Suomi 100 -ohjelmaa. Iltamien tuottamisesta vastaa näyttelijäntaiteen koulutusohjelma. Lue lisää Taideyliopiston juhlavuoden ohjelmasta.

Lisätietoja kiertueesta

Lisätietoja

Tuottaja Venla Heinonen, tuottaja, puh. 050 465 0877, venla.heinonen(a)uniarts.fi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin