Ohita navigaatio

28.4.2017

Näkövammaisteatteri esittää: Kultainen vasikka, 4.-13.5. Helsinki

”Miten mielelläni minäkin kuin viimeistä päivää eläisin!”

Kirjoittanut: Maria Jotuni
Sovitus ja ohjaus: Helena Ryti
 
Maria Jotuni kirjoitti näytelmänsä Kultainen vasikka 99 vuotta sitten. Nyt elämme vuotta 2017 ja tuntuu kuin mikään ei olisi muuttunut: mullekaikkihetinyt -periaate ja rahan ylenpalttinen palvonta jatkuu. Ahneus ajaa rakkauden ohi. Kaikilla on kiire. Jokainen haluaa kasvattaa omaisuuttaan, jotta sitä olisi enemmän kuin muilla. On häpeällistä, jos joutuu tunnustamaan, että on köyhempi kuin toinen.

Näkövammaisteatterin tulkinnassa näytetään kuinka naurettavaksi ihmiset tekevät itsensä, kuinka julmasti käyttäytyvät toisiaan kohtaan. Silti näytelmässä käsitellään tätä kaikkea kevyesti, ilmavasti, komedian keinoin. Jokaisesta roolihenkilöstä löytää itsensä, omat halunsa, himonsa, päämääränsä. Esityksessä tunnistettavuudelle on lupa nauraa, mutta samalla voi miettiä, onko seuraava repliikki käynyt joskus mielessä:
 
”Milloin saisin minä sellaiset kengät, joista paistaa olon ylevyys, puutteen ylenkatse, rahan huumaava valta. Milloin? En koskaan, enkö?”

Esitysajat:

Ensi-ilta to 4.5. klo 18, muut esitykset: su 7.5. klo 13, ti 9.5. klo 18, ke 10.5. klo 18, to 11.5. klo 18 ja la 13.5. klo 13. Esityksen kesto 1 h 45 min (sis. väliajan).

Paikka

Esitykset Iiris-keskuksessa, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki (Itäkeskus)

Liput

Liput 12/10 e (eläkeläiset, opiskelijat, yli 10 hengen ryhmät). Väliaikatarjoilun tuotto näkövammaisten kulttuuritoiminnan hyväksi.

Lippuvaraukset ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi Tiedustelut: Kulttuurisihteeri Tanja Rantalainen P. 040 9649288

Tervetuloa Näkövammaisteatteriin!
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n hallitus 

Kultainen vasikka Facebookissa
kulttuuripalvelu.fi/uutisia/kultainenvasikka

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin