Ohita navigaatio

24.3.2017

Ruska Ensemblen Arktinen Odysseia streamataan saamelaisalueille 27. ja 30.3.

Kansallisteatteri lähettää Arktinen Odysseia -esityksestä livestreamauksen saamelaisalueille. Kyseessä on teatteristreamausten pilottihanke, joka toteutetaan yhteistyössä Bright Finland Oy:n kanssa.

Mistä striimausta voi katsoa

Vastaanottajatahoina ovat kulttuurikeskus Sajos Inarissa, Àilegas-keskus Utsjoella sekä Ruotsin Riksteatern. Streamaustilaisuuksiin on vapaa pääsy. Arktisen Odysseian esiintyjistä Anra Naw asuu Inarissa, ja Ruotsissa nykyisin asuva Niillas Holmberg on kotoisin Utsjoelta. Näin ollen livestreamaus pohjoisille alueille toteuttaa teatteriryhmä Ruska Ensemblen agendaa tuoda valmistamansa esityksen sen syntyseuduille.

Striimattavat esitykset

Esityksestä streamataan yhteensä kolme näytäntöä, jotka nähdään saamelaisalueilla seuraavasti:
21.3. klo 12 Kulttuurikeskus Sajos, Riksteatern
27.3. klo 19 Kulttuurikeskus Sajos, Àilegas-keskus, Riksteatern
30.3. klo 19 Àilegas-keskus, Riksteatern

Arktinen Odysseia

Kansallisteatterin Willensaunassa 9. maaliskuuta maailman kantaesityksensä saanut Arktinen Odysseia perustuu ainutlaatuiseen kansainväliseen yhteistyöhön. Se on pohjoisista alkuperäiskansoista peräisin olevien esiintyvien taiteilijoiden yhdessä koostama, henkilökohtaisiin tarinoihin perustuva dokumentaarinen kudelma. Ytimessä on kysymys identiteetistä: keitä me pohjoisten kansojen ihmiset oikeastaan olemme?

Näyttämöllä kohtaavat kolme arktisten alkuperäiskansojen taiteilijaa. Grönlannin kansallisteatterista saapuva Connie Kristoffersen on nuori näyttelijä ja grönlantilaisen maskitanssin taitaja. Vuoden saamelaiseksi valittu Niillas Holmberg on poliittisesti aktiivinen monialainen taiteilija ja nuoren saamelaissukupolven äänitorvi. Anra Naw on Siperian koilliskolkasta, Tšukotkasta kotoisin oleva tarinankertoja ja taiteilija, joka on omistautunut tšuktšikulttuurin ylläpitämiseen. Neljäntenä näyttämöllä nähdään arvostettu etnomuusikko ja säveltäjä Tuomas Rounakari. Esityksen on ohjannut Ruska Ensemblen taiteellinen johtaja Jarkko Lahti. 

Ruska Ensemble

Ruska Ensemble on ekologista teatteria tekevä vapaan kentän ensemble, jolta Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho on tilannut arktisia aiheita käsittelevän trilogian. Arktinen Odysseia on trilogian toinen osa. Edellinen osa oli yleisön ja kriitikoiden kiittämä Áillohaš – auringon poika. Arktinen Odysseia on toteutettu yhteistyössä Grönlannin kansallisteatteri Nunatta Isiginnaartitsisarfia’n, Suomen Kansallisteatterin sekä Ruska Ensemblen kanssa.

Lisätiedot

pääjohtaja Mika Myllyaho mika.myllyaho(a)kansallisteatteri.fi
Lisätiedot ja lehdistölipputoiveet
tiedotuspäällikkö Mia Hyvärinen mia.hyvarinen(a)kansallisteatteri.fi p. 050 540 5062

Lisätietoa streamauspaikoista

Sajos Sámekulturguovddáš, Inari
Àilegas-keskus, Utsjoki
Riksteatern, Ruotsi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin