Ohita navigaatio

6.2.2017

Hyvää saamelaisten kansallispäivää 6.2.!

Buori sámi álbmotbeaivvi!  Pyeri säämi aalmugpeeivi!  Šiõǥǥ saa´mi meersažpeei´v!

Kuudes päivä helmikuuta 1917 Pohjoismaiden saamelaiset aloittivat valtionrajat ylittävän keskinäisen yhteistyön ja tämä päivä on valittu saamelaisten kansallispäiväksi. Päivä on merkattu Suomessa almanakkaan 2004 ja ja se on liputuspäivä.

Ohjelmaa Siidassa

Kansallispäivänä Siidassa ja Inarissa saamelaisen kulttuurin kirjo näyttäytyy monin tavoin. Kirkonkylän kansallispäivän juhlaohjelma on laadittu yhteistyössä kylän organisaatioiden kanssa. Yhteistyö on edelleenkin voimaa! Siidassa ohjelmaa on aamusta iltaan saakka. Päivää vietämme myös avoimin ovin. Kansallispäivän lisäksi juhlistamme  samalla Suomen itsenäisyyden juhlavuotta! Myös Tasavallan presidentti ja rouva Jenni Haukio osallistuvat päivän ohjelmaan Inarissa.

Siidan tapahtumakalenteri 

Yle esittää dokumentin Kuun metsän Kaisa

"Kuun metsän Kaisa on runollinen tutkielma kolttasaamelaisen, legendaarisen sadunkertojan Kaisa Gauriloffin ja sveitsiläisen kirjailijan Robert Crottetin kohtalonomaisesta ystävyydestä.
Kaisa Gauriloff on kolttasaamelaisen elokuvantekijän ja dokumentin ohjaajan Katja Gauriloffin isoisoäiti. Elokuva pohjautuu Crottetin alkuperäisiin teksteihin, kirjeisiin ja teoksiin."

TV1 maanantaina 6.2.2017 klo 21.30, uusinta lauantaina 11.2. klo 12.35. Katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää.

Lisätietoja

Saamelaiskäräjien sivuilla asiaa kansallispäivästä 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin