Ohita navigaatio

7.2.2017

Kulttuuri kantaa – kulttuuriluotsien 10-vuotisjuhlajulkaisu kokoaa luotsihistorian yksiin kansiin

Vuonna 2016 juhlittiin kulttuuriluotsitoiminnan kymmenvuotista taivalta. Jyväskylästä alkunsa saaneen toiminnan idea on mahdollistaa taide- ja kulttuuripalveluihin osallistuminen kaikille. Vapaaehtoiset luotsit lähtevät seuraksi kulttuurikohteisiin ikäihmisille tai yksinäisille, myös heille joille taide on jäänyt vieraaksi. Luotsit toimivat vertaisihmettelijöinä museoissa, taidenäyttelyissä, teatterissa, musiikkiesityksissä ja muualla lähiympäristössä. Jaettu kokemus tuo hyvinvointia ja iloa molemmille.

Juhlavuoden kunniaksi jyväskyläläiset ja tamperelaiset kulttuuriluotsit kokosivat yhteen kokemuksia ja ajatuksia luotsauksesta vuosikymmenen ajalta. Julkaisussa tehdään katsaus toiminnan syntyyn ja nykytilanteeseen, luotsien kokemuksiin sekä tulevaisuuden näkymiin. Vapaaehtoisten oma innokkuus toimia yhteiseksi hyväksi tulee esille eri projekteissa. Artikkeleita ovat kirjoittaneet kulttuuriluotsit ja eri alojen kulttuuritoimijat, osallisuudesta museoissa on kirjoittanut Kalle Kallio.

Kulttuuri kantaa -juhlajulkaisu on luettavissa verkossa. Sen voi myös tilata Jyväkylän kaupungin kulttuuripalveluista hintaan 10 euroa.

Kulttuuri kantaa -julkaisu tuo oman lisänsä ajankohtaiseen keskusteluun taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista. 

Lisätietoja

Jos kiinnostuit, lisätietoa kulttuuriluotsitoiminnasta antaa Hanne Laitinen, puh 050 338 1114 tai hannemari.laitinen@jkl.fi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin