Ohita navigaatio

1.2.2017

Viittomakielen päivän ohjelma julkaistu – seminaari Helsingissä 10.2.

Viittomakielen päivää vietetään vuosittain helmikuun 12. päivä, ja tänä vuonna päivää juhlistetaan seminaarissa Kansallismuseossa. Viittomakielen päivän ohjelmassa keskitytään sote-palveluihin ja kieliolojen kehitykseen.

Kuurojen Liitto ja eduskunnan viittomakielten verkosto järjestävät Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34, Helsinki) yhteisen seminaarin perjantaina 10.2.2017 klo 9.15–12.00. Jo perinteeksi muodostuneessa seminaarissa jatketaan keskustelua viittomakielestä sote-palveluissa ja saadaan uusinta tietoa kieliolojen kehityksestä maassamme. Tilaisuudessa luovutetaan myös Vuoden viittomakielitekopalkinto 2016.

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen otetaan 180 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella (surveypal)

Tulkkaukset ja verkkolähetys

Seminaarissa on viittomakielen tulkkaus ja tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä liiton verkkosivujen www.kuurojenliitto.fi kautta.

Ohjelma

Seminaarin ohjelma on ladattavissa Kuurojen liiton sivuilta

Kansallismuseossa on lisäksi mahdollisuus osallistua viittomakieliselle opastuskierrokselle, joka starttaa heti seminaarin jälkeen klo 13. Oppaana toimii Lena Wenman. Noin tunnin pituiselle kierrokselle mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten varaathan paikkasi jo etukäteen alla olevasta linkistä. Huom! Maksuton kierros on varattu vain Viittomakielen päivän seminaarin osallistujille.

Viittomakielen päivää juhlitaan jo kahdeksatta kertaa

Kuurojen Liiton liittokokous päätti vuonna 2009, että vuosittain vietetään erityistä Viittomakielen päivää. Päivä on tarkoitettu Suomen kuurojen äidinkielten, suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen, juhlapäiväksi. Viittomakielen päiväksi valittiin 12.2., joka kuurojenopetuksen isän C. O. Malmin (1826–1863) syntymäpäivä.

Ensimmäistä Viittomakielen päivää juhlittiin vuonna 2010.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin