Ohita navigaatio

16.1.2017

Rospuutto-ryhmä yhteistyössä Giron Sámi Teáhterin kanssa: CO2lonialNATION

Rospuutto-ryhmä tekee esityksen yhteistyössä Giron Sámi Teáhterin kanssa. CO2lonialNATION aloittaa teatteritaiteessa sen, minkä poliittisten toimijoiden tulisi viimeinkin aloittaa.

CO2lonialNATION on teatterillinen totuuskomissio Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän suhteista (ja liian usein suhteettomuudesta) saamelaisiin. Ja meidän saamelaisten suhteista (ja niiden särkymisestä) toinen toisiimme: miten rikottu rikkoo toistaan ja itseään, sukupolvelta toiselle.

Meitä on liian vähän. Liian paljon on pelissä. Liian vähän aikaa. Liian paljon reagoitavaa. Liian vähän reagoijia. Joka ainoa teko, joka ainoa ajankäyttö pitää punnita, valita viisaasti. Liikkumatilaa ei ole. Hengähdystaukoja ei enää ole. Joka päivä jotakin uutta. Joka päivä uusi isku, johon vastata. Mitä on kolonisaatio? Voinko selittää sitä koskaan kenellekään toiselle kuin kolonisoidulle tavalla, joka olisi ymmärrettävä? 
 
Miksi kolonisaatio jatkuu yhä? Miten kolonisaation kohde voi katkaista riistämisen ketjun. Onko kenelläkään muulla siihen koskaan tarvetta? Miksi hän, joka hyötyy asioiden nykytilasta, muuttaisi mitään? Mitä tapahtuu ja missä?

Esitykset

Ensi-ilta 8.2.2017 Tärnabyssä.
Esityskieli: Luulajansaame, pohjoissaame, englanti ja ruotsi. Tekstitykset ruotsiksi (Ruotsissa ja Norjassa), Suomessa osittain suomeksi.
Esitys kiertää kevään 2017 aikana Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.
Suomen esityksistä tiedotetaan mm. Rospuutto-ryhmän Facebook-sivulla kevään aikana.

Giron Sámi Teáhterin Facebook-sivu

Lisätietoja esityksestä CO2lonialNATION

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin