Ohita navigaatio

13.1.2017

Tarinanjakamisprojekti turvapaikanhakijoille, maahanmuuttajille ja kantasuomalaisille

“Story sharing allows me to connect many people from all around the world. It builds roads to their heart and mind, and shows that I am not so different from them”. 
- Ali Meriluoto, entinen turvapaikanhakija, Story Sharing -ryhmän jäsen, Iran.

Universumin monikulttuurinen työryhmä on vuoden verran kehittänyt tarinanjakamisprojektia turvapaikanhakijoille, maahanmuuttajille ja kantasuomalaisille. Olemme luoneet innostavan ja toimivan projektin; Story Sharing Universum, joka on täksi vuodeksi otettu osaksi Helsingin kaupungin virallista kotouttamisohjelmaa. Projektiin kuuluu kaksi osaa: Story Sharing Cafe -kohtaamiskahvilat ympäri maata, sekä luovia tarinankerrontatyöpajoja vastaanottokeskuksissa pääkaupunkiseudulla ja muualla maassa. 
 

Story Sharing Café

Arkisten tarinoiden jakaminen ihmisten kanssa jotka tulevat eri puolilta maailmaa on mielenkiintoinen ja koskettava kokemus. Story Sharing Café -tilaisuuden keskiössä on suomalainen kahvipöytä, jossa pienessä porukassa kuunnellaan ja jaetaan tarinoita Story Sharing -ryhmän opastamina.
 
Kahviloiden pääkielenä on englanti. Lisäksi puhumme ainakin suomea, arabiaa, ruotsia ja farsia. Projektin työryhmä koostuu teatterin ja tarinankerronnan ammattilaisista sekä maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista, jotka ovat tulleet Suomeen monista eri syistä, joku pakolaisena, joku taas työn tai rakkauden perässä. 

Työryhmä

Ali Meriluoto, Amjad Sher, Antonio Van Cleave, Carla-Rose Häkkinen, Christine Cooper, Houda Whabi, Jean-Luc Rossin, Jekaterina Meriläinen, Kajsa Ek, Lolo Zilliacus, Markus Luukkonen, Maria Kramar von Numers, Max Bremer, Nena Stenius, Slava Dugin, Vitaly Repin ja Åsa Nybo.
 
“For me, it (Story Sharing) was the starting point of those relaxed feeling moments with people of Finland.” 
- Amjad Sher, entinen turvapaikanhakija, Story Sharing -ryhmän jäsen, Pakistan.
 

Lisätietoja

Tiedottaja Andrea Brandt
Universum
+358440506139
andrea(a)universum.fi
universum.fi


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin