Ohita navigaatio

2.1.2017

Serlachius-residenssi remontoidaan esteettömäksi

Serlachius-residenssissä vietettiin joulukuuta remontin merkeissä. Residenssitaiteilijoille tarkoitettu asuintalo Einola muutetaan pääosin esteettömäksi. Sekä asuinhuoneiden että yleisten tilojen käyttö muokataan helpommin saavutettavaksi. Tämä muutostyö mahdollistaa taloon pääsemisen ja talossa liikkumisen pyörätuolilla.

”Esteettömyyden suunnittelu aloitettiin jo ensimmäisenä toimintavuonna 2015. Residenssitiimin jäseniä on vieraillut mm. Kulttuuri kaikille -palvelun järjestämillä luennoilla. Einolan esteettömyyden parantaminen mahdollistaa residenssiin hakemuksen lähettämisen nyt niillekin taiteilijoille, joille ei aiemmin olisi ollut mahdollista asua Einolassa”, kertoo residenssiemäntä Kati Pihkanen.

Remontissa Einolan kuistille rakennetaan luiska ja muokataan wc ja kylpyhuone tilavammiksi. Samalla taloon asennetaan myös uusi ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Residenssin työtilat sijaitsevat Aleksanterin linnassa, Mäntän keskustassa. Rakennus toimi aiemmin ravintolana joten sen ensimmäinen kerros ja sisäänkäynti ovat esteettömät.

Serlachius-residenssi

Serlachius-residenssi on Serlachius-museoiden ja Mäntän kuvataideviikkojen ylläpitämä vierasateljee kuvataiteiden parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille.

Residenssitoiminnan tavoite on luoda uusia yhteyksiä taiteen tekijöiden, tutkijoiden ja kuraattorien välille. Työhuoneen ja majoituksen lisäksi residenssi tarjoaa kontakteja paikalliseen taidekenttään ja mahdollisuuksia yhteisöllisiin projekteihin paikallisten kanssa.

Seuraava hakuaika Serlachius-residenssiin on helmikuu 2017.

Lisätietoja

residency(a)serlachius.fi.

serlachius.fi/fi/residenssi
facebook.com/Serlachiusresidency

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin