Ohita navigaatio

15.3.2016

Uusi yhdenvertaisuuslaki – Koulutus palvelujen tarjoajille, koulutuksen järjestäjille ja viranomaisille

Aika ja paikka:
7.4.2016 Kynnys ry:n Pantterisali Siltasaarenkatu 4, 5. krs, Helsinki

Järjestäjät:

Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta ja Kynnys ry.

Esittely

Uusi yhdenvertaisuuslaki tuli voimaan vuoden 2015 alussa. Laki kieltää syrjinnän ja velvoittaa edistämään yhdenvertaisuutta sekä julkisessa että yksi- tyisessä toiminnassa. Viranomaisilla, koulutuksen järjestäjillä, työnantajilla sekä tavaroiden tai palvelujen tarjoajilla on myös velvollisuus kohtuullisin mukautuk- sin taata vammaisille ihmisille muiden kanssa yhdenvertaiset asiointi-, koulutus- ja työnsaantimahdollisuudet. Samoin palveluja ja tavaroita on oikeus saada yhdenvertaisesti ilman syrjintää.

Tavoite ja hyödyt

Tavoitteena on, että osallistujilla on kurssin jälkeen hyvä kokonaiskäsitys yhdenvertaisuuslaista sekä sen keskeisistä tulkinta- ja soveltamiskysymyksistä. Erityisenä tavoitteena on tarjota konkreettisia työkaluja viranomaisille, koulu- tuksen järjestäjille ja kaikille palvelujen tarjoajille syrjinnän ilmenemismuotojen havaitsemiseen, kohtuullisten mukautusten tekemiseen sekä yhdenvertaisuuden edistämiseen. Kysymyksiä tarkastellaan konkreettisten oikeustapausten avulla huomioiden sekä palvelujen tarjoajien, koulutuksen järjestäjien ja viranomaisten että yksilöiden näkökulma.

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu kaikille julkisen ja yksityisen sektorin palvelujen tarjoajille, työnantajille ja koulutuksen järjestäjille sekä viranomaisille.

Ohjelma


Aamukahvi

9.00-9.10 Koulutuspäivän avaus ja osallistujien esittelykierros

9.10-10.00 Yhdenvertaisuus ja syrjintäkiellot perus- ja ihmisoikeuksina, Tuomas Ojanen,  professori, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan pj.

10.05-11.15 Yhdenvertaisuuslaki: soveltamisala, edistämisvelvoitteet, syrjintäkiellot sekä valvonta, Outi Anttila, työtuomioistuimen esittelijä, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan vpj.

11.15-12.30 Lounastauko

12.30-13.30 Yhdenvertaisuus, kohtuulliset mukautukset ja syrjinnän kiellot julkisissa palveluissa, Juha-Pekka Konttinen, oikeusasiamiehen sihteeri
Syrjinnän ilmenemismuodot julkisissa palveluissa, kohtuulliset mukautukset, edistämistoimien suunnittelu ja toteuttaminen käytännössä, oikeuskäytäntöä

13.30-14.30 Yhdenvertaisuus, kohtuulliset mukautukset ja syrjinnän kiellot yksityisissä palveluissa ja koulutuksessa, Liisa Murto, ihmisoikeuslakimies
Syrjinnän ilmeneminen palveluiden tarjonnassa, palveluiden tasapuolinen tarjoaminen ja kohtuulliset mukautukset, yhdenvertaisuus ja syrjinnän kiellot vakuutus- ja pankkipalveluissa, yhdenvertaisuus ja syrjinnän kiellot koulutuksessa.

14.30-15.00 Kahvi

15.20-16.40 Paneelikeskustelu: yhdenvertaisuuslain kiperät kysymykset ja soveltamisongelmat yksityisissä ja julkisissa palveluissa sekä koulutuksessa. Paneelin puheenjohtajana toimii Tuomas Ojanen ja paneeliin osallistuu eri alan asiantuntijoita keskustelemaan päivän teemoista.

16.40-17 Yhteenveto koulutuspäivästä

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 380,00 EUR/osallistuja. Maksu on 290 EUR/osallistuja, jos samasta organisaatiosta osallistuu vähintään kaksi henkilöä. Osallistumismaksu sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä kahvitarjoilut. Maksuihin sisältyy arvolisävero (24 %). Osallistujat vastaavat matka- ja majoituskustannuksistaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 1.4.2016 mennessä verkkolomakkeella

Peruutusehdot

Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50% osallistumismaksusta. Ellet peru ilmoittautumistasi, velvoitamme koko kurssihinnan. Tee peruutukset sähköpostitse: liisa.murto(a)kynnys.fi

Lisätiedot

Kysy lisätietoja Liisa Murrolta (p. 040-9401478 tai liisa.murto(a)kynnys.fi). Ole häneen myös yhteydessä ja pyydä tarjousta, jos kaipaat täsmäkoulutusta omalle organisaatiollesi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin