Ohita navigaatio

3.3.2016

Yhteisötaiteen triennaali VASTAAN+OTTO

VASTAAN+OTTO: 1. yhteisötaiteen triennaali 1.4.–5.6.2016, Helsinki–Kemiönsaari–Turku–Mynämäki–Rauma–Pori–Vaasa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä yhteisötaiteen triennaali VASTAAN+OTTO avaa laajan näkymän taiteeseen, jonka lähtökohtana on ihmisten välinen kohtaaminen, vuorovaikutus ja yhteistyö. Teemalla VASTAAN+OTTO viitataan sekä vastaanottamisen ja vieraanvaraisuuden että vastustamisen ja vallankäytön kysymyksiin. Kenet toivotamme tervetulleeksi, kenelle käännämme selkämme? Kenen joukoissa seisomme, kenen äänet kuuluvat? Mikä herättää yhteenkuuluvuuden tunteen tässä ajassa?

Tapahtumapaikkakunnat

VASTAAN+OTTO levittäytyy länsirannikon kaupunkeihin kevätkesällä 1.4.–5.6.2016. Tapahtumapaikkakuntia ovat Helsinki, Kemiönsaari, Turku, Mynämäki, Rauma, Pori ja Vaasa.

Ohjelmisto

Ohjelmisto pitää sisällään taiteilijavierailuja, työpajoja, keskusteluita, teospresentaatioita ja tapahtuma-aikana rakentuvia teos- ja ohjelmakokonaisuuksia. Kullakin paikkakunnalla yhteisötaidetta lähestytään eri näkökulmista sekä koti- että ulkomaisten taiteilijoiden toimesta.

Tähän mennessä julkistettuun taiteilijajoukkoon lukeutuvat mm. Kalle Hamm, Dzamil Kamanger, Ishmael Falke, Sandrina Lindgren, Olga Jitlina, Brynhild Bye-Tiller, Maria Nordbäck, Local A., Katriina Andrianov, Arkipelag Workshop ry, työryhmä Toivettula, Kallio, Torkkeli, Lau Nau & Toivettula, Katri Kauppala, Alkupiste ry sekä työpari Ninni Korkalo ja Anne Niskala. Taiteilijoiden yhteistyötahoja ovat muun muassa Karjalan evakot, gay-yhteisöt, pakolaiset, kaupunginosien asukkaat, lapsiperheet ja vanhan ajan kyläilyperinteestä kiinnostuneet nuoret. Tutustu osallistujiin ja sisältöihin sivuilla www.vastaanplusotto.fi.

Lisää taiteilijoita ja loput ohjelmatiedot julkistetaan helmikuun 2016 loppuun mennessä sivuilla www.vastaanplusotto.fi

Järjestäjät

VASTAAN+OTTO 2016 yhteisötaiteen triennaalin järjestävät Koneen Säätiön ylläpitämä taiteilija ja tutkijaresidenssi Saaren kartano ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste yhteistyössä yhteisötaiteen kentällä toimivien taiteilijoiden ja organisaatioiden kanssa.

Lisätietoja:

Suvi Solkio, yhteisötaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen aluetoimipiste
suvi.solkio(a)minedu.fi
p. 0295 330 902
www.taike.fi

Pia Bartsch, yhteisötaiteilija
Saaren kartano, Koneen Säätiö
pia.bartsch(a)koneensaatio.fi
www.koneensaatio.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin