Ohita navigaatio

25.2.2016

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijat vievät teatteria hoitolaitoksiin

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yleisökontaktikurssi vie jälleen opiskelijoita esiintymään hoitolaitoksiin ja vankiloihin. Taustatyötä esityksiä varten on tehty vetämällä työpajoja dementiayksikössä, vankilan kuntoutusosastolla, kehitysvammaisten ryhmäkodissa ja korvaushoitoyksikössä.

Niissä saatujen kokemusten pohjalta opiskelijat ovat valmistaneet esityksiä, jotka kiertävät kevään aikana erilaisissa suljetuissa laitoksissa.

"Laitoksissa vallitseva elämäntunto poikkeaa melko lailla opiskelijoiden omasta elämänpiiristä. Kuitenkin kaikissa paikoissa on löydetty yhteys laitoksen asukkaiden tai asiakkaiden kanssa ja keinona tässä on toiminut taide", kertoo kurssin vastuuopettaja ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön taiteellinen suunnittelija Jussi Lehtonen.

Karkauspäiväesitykset

Maaliskuun alussa ensi-iltansa saavien Karkauspäiväesitysten käsikirjoitukset peilaavat eri tavoin opiskelijoiden kokemuksia laitoksissa työpajajakson aikana. Yksi esityksistä on monologi, muut duettoja ja kaikki sisältävät myös musiikkia.

Teakin opiskelijat vievät teatteria hoitolaitoksiin, lisätietoja Taideyliopiston verkkosivuilla


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin