Ohita navigaatio

11.2.2016

Taide in action -hanke käynnistyy vastaanottokeskuksissa

Valtakunnallinen Taide in Action -hanke tuo sirkusta ja taidetoimintaa vastaanottokeskusten ja hätämajoitusyksiköiden lapsille ja nuorille tammikuusta 2016 alkaen. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeelle rahoituksen joulukuussa 2015.

Hankkeen toimijat

Kulttuurikeskus PiiPoon hallinnoimassa yhteistyöhankkeessa toteutetaan sirkus- ja taidetoimintaa toteutetaan Uudenmaan, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen ja Lapin alueen vastaanotto- ja hätämajoituskeskuksissa. Toteuttajina hankkeessa ovat mukana Suomen Nuorisosirkusliitto, Sirkus Magenta, Monitaideyhdistys Piste, Sorin Sirkus, Jyväskylän Sirkuskoulu/ Parkour Oppimiskeskus ry, LifeCircus Tampere, Mäntän Nuorisosirkus, Hakasirkus sekä Taidekoulu Estradi. Useilla hanketoimijoilla on aiempaa kokemusta vastaanottokeskusten kanssa toimimisesta.

Hankkeen sisältö

Hankkeen aikana järjestetään yhteensä noin 1500 ohjaustuntia sirkus- ja taidetoimintaa erimittaisina projekteina vähintään viidessätoista vastaanottokeskuksessa. Toiminta tavoittaa arviolta 1500–2000 turvapaikanhakijaa eri puolella Suomea. Toiminta perustuu sosiaalisen sirkuksen ja soveltavan taiteen menetelmiin. Hanke toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja hankkeessa mukana olevien kulttuuritoimijoiden rahoituksella.

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on tukea alle 29-vuotiaita turvapaikan hakijoiden aktiivisuutta ja hyvinvointia sekä tuottaa innostavaa yhteisöllistä toimintaa haasteellisessa ja epävarmassa elämäntilanteessa eläville lapsille ja nuorille. Taidetoiminnan kautta luodaan myös siltoja turvapaikan hakijoiden ja kantaväestön välille.

Koulutukset

Hankkeen aikana toteutetaan kolme alueellista koulutusta, joiden tavoitteena on lisätä kulttuuri- ja sirkusalan toimijoiden osaamista ja valmiuksia tuottaa toimintaa yhteistyössä oman alueensa vastaanottokeskusten kanssa.

kulttuuripiipoo.fi
snsl.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin