Ohita navigaatio

27.10.2014

Katseen takana -teospari: vasemmalla Hedmanin maalaus, jossa naishahmo, oikealla Louhivaaran mustavalkoinen valokuva Hedmanista, joka pitää käsiä poskillaan

Katseen takana -näyttely avoinna lokakuun lopulla

Tervetuloa toimistollemme tutustumaan kuvataiteilija Maarit Hedmanin ja valokuvaaja Leena Louhivaaran "Katseen takana"-näyttelyyn 29.-31.10.2014.

Mitä sellaista sinä näet, mitä minä en näe?
Yksi paikka. Kaksi tulkintaa.
Näkevän ja näkönsä menettäneen silmin.

Näyttely on avoinna ke 29. - pe 31.10.2014 klo 14.00-17.00 Kulttuuria kaikille -palvelun tiloissa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1, D-porras, 5, kerros).

Näyttelytila on esteetön ja avustavat koirat ovat tervetulleita. Esteetön wc löytyy C-portaan 1. kerroksesta. Lisätietoja esteettömyydestä.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa näyttelystä


Kuvataiteilija Maarit Hedmanin ja valokuvaaja Leena Louhivaaran KATSEEN TAKANA-näyttelyssä kohtaavat maalaus ja valokuva - sekä näkönsä menettäneen ja näkevän henkilön kokemus.
 
Leena Louhivaara on valokuvannut Maarit Hedmania studiossa ja luonnossa eri vuodenaikoina, ja Maarit Hedman on maalannut taulunsa kuvauspaikkojen ja kuvaushetkien herättämien tunnelmien pohjalta. Kummankin teoksissa limittyvät realismi ja ihmisen sisäinen kokemus. Maalauksiin liittyvät Maarit Hedmanin kirjoittamat tekstit, jotka kertovat työskentelyprosessin herättämistä tunteista ja ajatuksista.

Maarit Hedman

Kuvataiteilija Maarit Hedman (s.1967) valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 1994. Hän menetti näkönsä 16 vuotta sitten. Näön menetyksen jälkeen hän on löytänyt suhteensa maalaamiseen entistä voimallisempana. Kosketuksella on keskeinen osa hänen työskentelyssään, ja hän maalaa työnsä sormillaan.
 

Leena Louhivaara

Valokuvaaja Leena Louhivaara (s.1960) valmistui Lahden Muotoiluinstituutista 1985. Hän on kiinnostunut valokuvan realistisen ja ihmisen sisäisen todellisuuden vuoropuhelusta. Hänen edellinen näyttelynsä oli SAA KATSOA - valokuvanäyttely rintasyöpään sairastuneista naisista, vuonna 2008. SAA KATSOA - valokuvateos ilmestyi 2009, Lurra Editions.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin