Ohita navigaatio

24.10.2014

Helsingin kirjamessuilla moninaisuuteen liittyvää ohjelmaa

Helsingin kirjamessuilla keskustellaan tänään ja huomenna mm. monikielisyydestä, monikulttuurisuudesta ja seksuaalivähemmistöjen elämästä.

24.10.2014 klo 11:00 Kaikella rakkaudella - Sanoja seksuaalisuudesta ja sukupuolesta

Paikka: Aino
Miltä tuntuu elää vähemmistönä heterokulttuurin kyllästämässä maailmassa? Onko homolla oikeus näkyä? Entä olla näkymättä? Muistaako homo olevansa homo, elleivät muut siitä joka päivä muistuta? Keskustelemassa Johanna Korhonen, Jeanette Östman, Jani Toivola ja Susanna Airola.
Esityksen kieli: suomi
Järjestäjä: Into kustannus / Jasilti

24.10.2014 klo 13:00 Rasismi ja monikulttuurisuus ennen ja nyt

Paikka: Takauma
Miten eri kansat ja kulttuurit ovat kohdanneet eri aikoina? Aihetta pohtivat sosiologi Pasi Saukkonen ja kirjallisuudentutkija Kaisa Ahvenjärvi.
Esityksen kieli: suomi
Järjestäjä: Tieteen kieli

24.10.2014 klo 14:30 Att återberätta en roman (Romaanin uudelleenkertominen)

Paikka: Tottiscenen
Peter Sandström ja Jolin Slotte, jotka ovat kirjoittaneet ensimmäiset suomenruotsalaiset selkokieliset mukautukset, keskustelevat Kjell Westön Där vi en gång gått -kirjan ja Birgitta Bouchtin Tusenblad-kirjan mukautustyöstä.
Esityksen kieli: ruotsi
Järjestäjä: LL-Center/Lärum-förlaget

24.10. klo 17:30 Alienin silmin

Paikka: Katri Vala
Umayya Abu-Hannaa haastattelee Aleksi Siltala. Persoonallinen ja henkilökohtainen kertomus kuvaa ulkomaalaistaustaisen helsinkiläisen kautta pääkaupunkiseutumme urbaania kulttuurihistoriaa ja kaupunkielämämme muutoksia kolmenkymmenen vuoden ajalta 1980-2010.
Esityksen kieli: suomi
Järjestäjä: Siltala

25.10.2014 klo 10:30 Lastenkirjallisuus monikulttuurisessa Suomessa

Paikka: Takauma
Miten suvaitsevuuden ja monikulttuurisuuden teemat ilmenevät suomalaisessa lastenkirjallisuudessa? Keskustelemassa Alexandra Salmela ja Kari Levola.
Esityksen kieli: suomi
Järjestäjä: Suomen Kirjailijaliitto

25.10. klo 16.00 Monikielisyys ja kirjailijuus

Paikka: Wine Corner
Olga Martynova (saksalais-venäläinen kirjailija) ja Zinaida Lindén (suomenruotsalais-venäläinen kirjailija) keskustelevat kirjallisuuden monikielisyydestä sekä siitä, millaista on kirjoittaa ja julkaista kaunokirjallisuutta muilla kielillä kun omalla äidinkielellä. Juontajana toimii kirjallisuudentutkija Heidi Grönstrand.
Esityksen kieli: suomi
Järjestäjät: Goethe-Institut Finnland, Kulttuuria kaikille -palvelu sekä Kirjallisuuden monikielisyys nyky-Suomessa hanke (Koneen Säätiö)

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin