Ohita navigaatio

16.10.2014

Kettukin taideteko -palkinto Kultturellia! Vähän erilaiselle kulttuuritapahtumalle

Taidekeskus Kettuki jakoi erityistaiteen verkostotapaamisen yhteydessä kehitysvammaisten kulttuuria vahvasti edistäneelle taholle Kettukin Vuoden taideteko kunniakirjan ja palkinnon.

Vuoden 2014 Taideteko palkinto annettiin Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle Kultturellia! Vähän erilaisen kulttuuritapahtuman tuottamisesta ja erityisesti kehitysvammaisten osallisuudesta tapahtumassa.

Kulturellia! Vähän erilainen kulttuuritapahtuma

Kultturellia! Vähän erilainen kulttuuritapahtuma järjestettiin kuluvan vuoden kesäkuun alussa Tampereella. Kultturellia! oli monipuolinen, kaikille avoin ja esteetön tapahtumakokonaisuus, joka toteutettiin Tampereen keskustassa keskeisellä paikalla Tullikamarin ympäristössä. Poikkitaiteellisessa tapahtumassa oli reilu 1500 kävijää ja sen tuotannossa ja taiteilijoina oli mukana yli 200 kehitysvammaista eri rooleissa, kuten esiintyjinä, taiteilijoina, taideohjaajina, avustajina, juontajina ja asiantuntijoina.

Kultturellia!-tapahtumasta onnistuttiin luomaan kiinnostava konsepti. Monipuolinen kulttuuritarjonta, jossa kehitysvammaiset olivat pääroolissa, tasa-arvoinen ja innovatiivinen tapahtumanimi sekä keskeinen tapahtumapaikka olivat tuotannollisia ratkaisuja, joilla edistettiin yhdenvertaisuutta valtavirran kulttuurin kanssa.

Kultturellia!-tapahtuman ohjelma koostui katsauksesta kehitysvammaisten taiteeseen ja kulttuuriin. Kahden päivän aikana saattoi nähdä muun muassa kehitysvammaisten tekemää kuvataidetta, elokuvaa ja teatteria sekä osallistua työpajoihin. Perjantaina järjestetty maksuton kulttuuriseminaari alan toimijoille esitteli ja keskustelutti ajankohtaisia alan kysymyksiä.

Tapahtuman taustaa

Kultturellia! on osa laajempaa tapahtumasarjaa, joka on saanut alkunsa jo vuonna 1984. Kehitysvammaisten valtakunnalliset kulttuuripäivät on vuosittain eri puolilla Suomea järjestettävä ohjelmallinen viikonlopputapahtuma, joka on kaikille avoin ja saavutettava. Suomen ensimmäiset kulttuuripäivät järjestettiin Paimiossa vuonna 1984. Siitä lähtien tapahtumaa on järjestetty lähes vuosittain, ja ennen Kultturellia!-tapahtumaa jo kaikkiaan 21 kertaa. Kulttuuripäivien järjestelyvastuu on perinteisesti ollut erityishuoltopiireillä, minkä vuoksi tapahtumaa on järjestetty tasaisesti eri puolilla maata. Vuonna 2014 tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja KVPS Tukena Oy.

Vuoden taideteko

Vuoden taideteko palkinto jaettiin Taidekeskus Kettukin järjestämässä erityistaiteen verkostotapahtumassa. Palkintoa oli vastaanottamassa Kehitysvammaisten Palvelusäätiön projektipäällikkö Petteri Kukkaniemi ja Kultturellia!-tapahtuman projektityöntekijä Esa Vienamo.
Palkitut korostivat kiitospuheessaan yhteistyön merkitystä Kultturellia!-tapahtuman tuottamisessa ja kiittivät lukuisia yhteistyökumppaneitaan.

Vuoden taideteko -palkinto jaettiin yhdeksättä kertaa ja sen myöntää Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry:n ylläpitämä Taidekeskus Kettuki. Palkinto on Erkki Kannoston grafiikanteos. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta ja kulttuuria edistäneille henkilöille tai tahoille.

Lisätietoja

Lisätietoa Vuoden 2014 taideteko -palkinnosta:
Päivi Lilja, toiminnanjohtaja, Taidekeskus Kettuki
044 0405 107
paivi.lilja(a)kettuki.fi
www.kettuki.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin