Ohita navigaatio

16.10.2014

Koulutus: Selkokieltä kirjastoon! Lukemalla iloa ja osallisuutta 19.11.

Miten kirjastot ja sosiaali- ja terveystoimi voisivat yhdessä edistää lukuiloa ja oikeutta tietoon? Miten yhteisiä asiakkaita voitaisiin parhaiten palvella? Entä selkokieli - mitä hyötyä siitä on lukemisen edistämisessä?

Aika: 19.11.2014 klo 9.30-15.30
Paikka: Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, Alvar Aallon katu 14, 60101 Seinäjoki
Järjestäjä: Selkokeskus / Kehitysvammaliitto
Hinta: Koulutus on maksuton
Ilmoittautuminen: minna.salonen(a)kvl.fi 12.11.2014 mennessä
Kohderyhmä: Kirjastot sekä vanhus- ja vammaispalvelut

Sisältö


Lukeminen on hankalaa tai mahdotonta monelle iäkkäälle, muistisairaalle sekä kehitysvammaiselle ihmiselle. Miten kirjastot ja sosiaali- ja terveystoimi voisivat yhdessä edistää lukuiloa ja oikeutta tietoon? Miten yhteisiä asiakkaita voitaisiin parhaiten palvella? Entä selkokieli - mitä hyötyä siitä on lukemisen edistämisessä?

Koulutuspäivän tavoitteena on tarjoa kirjastoille ja sosiaali- ja terveystoimen yksiköille yhteinen keskustelu- ja ideointiareena. Aamupäivä etenee alustusten muodossa, ja iltapäivällä osallistujat jakautuvat keskusteluryhmiin vaihtamaan kokemuksia ja näkemyksiä.

Ohjelma

Selkokieltä kirjastoon -koulutuksen ohjelma (pdf)

Keskusteluryhmät

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, mihin iltapäivän keskusteluryhmään tahtoisit osallistua. Ryhmät ovat 1) Selkokieli -avain kirjallisuuden maailmaan, 2) Kaikkien kuntalaisten kirjasto sekä 3) Lukeminen osana asiakastyötä. Ryhmiin saattaa tulla muutoksia osallistujamäärän mukaan.

Kahvitarjoilu

Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisesta erikoisruokavaliosta, sillä koulutukseen sisältyy kahvitarjoilu.

Lisätietoja koulutuksesta:

Projektisuunnittelija Minna Salonen, puh. 045 7734 5502, minna.salonen(a)kvl.fi

Järjestäjät

Koulutuksen järjestää Lukutuki-Läsombud-hanke (2013-2015) yhteistyössä Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston kanssa. Lukutuki-Läsombud-hankkeen tavoitteena on edistää lukemisen saavutettavuutta henkilöille, jotka eivät kykene itse lukemaan tai joilla on vaikeuksia lukemisessa. Selkokeskuksen ja LL-centerin yhteishanketta rahoittaa RAY.

Lisätietoja: Selkokeskus

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin