Ohita navigaatio

8.10.2014

Vinokinon ohjelmisto on julkaistu!

Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino tarjoaa taas niin kevyttä viihdettä kuin painavaa asiaakin kaikille elokuvan ystäville.

Festivaalin päätapahtumat järjestetään Turussa 24.-26.10. ja Helsingissä 7.-9.11. Pienimuotoisempia elokuvanäytäntöjä on tänä vuonna myös Jyväskylässä 24.-25.10., Oulussa 25.-26.10. ja Tampereella 30.10.-2.11. Vinokino järjestetään tänä vuonna jo 23. kerran.

Vinokino 2014 tarjoaa ohjelmistossaan monipuolisesti populaarikulttuuria ja uusia näkökulmia ajankohtaisiin asioihin, intiimiä kerrontaa unohtamatta. Olemme erityisen ylpeitä ohjelmiston Oscar-ehdokkaista: Pirjo Honkasalon Betoniyöstä ja juuri Sveitsin ehdokkaaksi valitusta fiktiivisestä dokumentista The Circle (Der Kreis). Betoniyö pohjautuu Pirkko Saision vuonna 1981 julkaistuun samannimiseen romaaniin ja se oli yksi viime vuoden merkkitapauksista suomalaisen elokuvan saralla. Stephen Hauptin ohjaama The Circle puolestaan on uskomaton tosikertomus ainoasta tunnetusta homoyhteisöstä, joka selvisi natsihallinnon tuhoisasta valtakaudesta. Elokuva sai maailman ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla 2014 ja se on jo palkittu useilla arvostetuilla palkinnoilla.

Vinokino tuo ohjelmistossaan elokuvan keinoin esiin myös transihmisten elämää. Boy Meets Girl -elokuvan transsukupuolinen päähenkilö ylittää sukupuolten ja seksuaalisten suuntautuneisuuksien rajoja. 52 Tuesdays on 16-vuotiaan Billien ja hänen sukupuolenkorjausprosessia käyvän äitinsä tarina.

Olemme erityisen ylpeitä voidessamme esittää harvinaisuuksia, joita tuskin koskaan muuten nähtäisiin Suomessa. Kanadalaisen Joe Balassin ohjaamassa Joy! Portrait of a Nun -elokuvassa seurataan hyväntekeväisyydelle omistautunutta nunnayhteisöä, jonka jäsenyys ei edellytä tiettyä sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista. Remington and the Curse of the Zombadings puolestaan on vallaton filippiiniläinen kauhukomedia, jossa stereotypiat saavat railakkaasti kyytiä transvestiittizombijen ja huumorin voimalla.

Vinokino-elokuvafestivaali on perustettu vuonna 1991, ja järjestetään tänä vuonna jo 23. kerran. Järjestäjänä toimii Turun seudun Seta ry. Festivaali keskittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä käsitteleviin elokuviin ja dokumentteihin.

Yhteystiedot

pääkoordinaattori: koordinaattori(a)vinokino.fi
tiedottaja: tiedotus(a)vinokino.fi

www.vinokino.fi
www.facebook.com/vinokino
www.twitter.com/vinokinofest

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin