Ohita navigaatio

15.9.2014

Lärum-förlaget julkaisee: Kjell Westön Där vi en gång gått selkoruotsiksi

Syyskuussa, ensimmäistä kertaa koskaan, Kjell Westön Där vi en gång gått ilmestyy selkokielellä. Kirjat julkaisee suomenruotsalainen selkokirjallisuuteen ja erityisoppimateriaaleihin keskittyvä Lärum-förlaget. Lisäksi Lärum julkaisee kaksi muuta selkomukautusta ja yhden uuden selkokirjan.

Selkokielestä hyötyvät esimerkiksi kieltä opiskelevat, erityistä tukea tarvitsevat oppilaat, kehitysvammaiset ja muistisairaat.

Perjantaina 19. syyskuuta klo 16.00 Birgitta Bouchtia, Jolin Slottea, Peter Sandströmiä ja Bosse Hellsteniä haastattelee Ylva Larsdotter (Kirjasto, Arbis, Dagmarinkatu 6).

Suomenruotsalaisia kirjoja ei ole aiemmin muokattu selkokielelle. Kjell Westö kommentoikin kirjansa ilmestymistä selkomukautuksena näin: "Tämä on todella upea aloite. Tarinat kuuluvat kaikille!"

Kolme nyt selkoruotsiksi julkaistavaa teosta ovat:

- Kjell Westön Där vi en gång gått, mukautus: Peter Sandström
- Birgitta Bouchtin Tusenblad, mukautus: Jolin Slotte
- Robert Åsbackan Orgelbyggaren, mukautus: Bosse Hellsten

19 syyskuuta ilmestyy myös Birgitta Bouchtin selkokielinen alkuperäisteos Tårar, kärlek, efterrätter.

Lärum ja LL-Center

Lärum-kustantamo ja LL-Center edistävät selkoruotsin asemaa ja käyttöä Suomessa. Kohderyhmäämme kuuluvat kaikki, jotka hyötyvät selkoruotsista. Lärum julkaisee ja jakelee selkokielistä kirjallisuutta ja erityispedagogisia oppimateriaaleja Suomessa ja on ainoa suomalainen kustantamo joka julkaisee kirjoja selkoruotsiksi. LL-Center tiedottaa selkoruotsista, tekee tekstimuokatuksia ja julkaisee selkokielistä LL-Bladet-uutislehteä. Lärum ja LL-Center toimivat ruotsinkielisen kehitysvammajärjestö FDUV:n alla.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin