Ohita navigaatio

2.9.2014

Klockriketeaternin Sylvi tekstitetään neljälle kielelle

Sylvi on Mikko Roihan rohkea päivitys Minna Canthin näytelmästä. Sadan esityksen kiertue alkaa Helsingistä, mukana seitsemän teatteria Suomesta, Ruotsista ja Saksasta.

Sylvin kielinä ovat suomi ja ruotsi rinnakkain. iPod-tekstitys on saatavilla neljälle kielelle: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi.

Esitykset Helsingissä 22.10.2014 asti. Katso tarkat esitysajat Klockriketeaternin verkkosivuilta.

Seitsemän teatterin ainutlaatuinen kaksikielinen yhteistuotanto Sylvi rantautuu vihdoin Suomeen. Noin sadan esityksen sarja käynnistyy Klockrike Dianalla ja päättyy keväällä 2015 Ruotsin kiertueeseen Riksteaternin ohjelmistossa. Saksassa ennakoitiin jo juhannusviikolla tulevaa, kun teos nähtiin kolmasti Berliinin Ballhaus Ostin pienellä näyttämöllä.

Ainutlaatuinen kehittämishanke ja yhteistyö

Sylvi on myös taiteellinen ydin ainutlaatuisessa kaksivuotisessa kehittämishankkeessa, joka keskittyy uusien yhteistyö- ja liikkuvuusmallien - ns. Roihan mallin - tutkimiseen teatterikentällä, ja monikielisyyden haasteisiin teatteriesityksessä.

Näkyvä tulos on esityksen tekstitys: lavastukseen projisoidaan tekstiä, tai katsoja voi käyttää omaa älypuhelintaan, vaihtoehtoisesti lainata teatterilta iPodin. Riksteaternin ladattava sovellus syöttää käännöksiä neljällä kielellä: suomi, ruotsi, englanti, saksa.

Roihan raikas tulkinta nähdään viiden näyttelijän esittämänä Suomessa niin Helsingissä kuin maakunta- ja alueteattereissa, mukana on sekä vos-teattereita että vapaa ryhmä, ja "maailman suurin teatteri" Riksteatern.

Sylvi 2014-15:

- 100 esitystä, 15 kaupunkia, 7 teatteria, 5 näyttelijää, 3 maata, 2 kieltä
- tekstitys suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi
- Mikko Roihan sovitus, ohjaus ja lavastus
- Musiikista vastaa Matti Raita, joka myös esiintyy näyttelijänä Sylvissä

Minna Canthin Sylvi kantaesitettiin ruotsiksi vuonna 1893 Svenska Teaternilla, Helsingissä.

Yhteistuotanto

Klockriketeatern, Kokkolan kaupunginteatteri, Savonlinnan Teatteri, Wasa Teater, Åbo Svenska Teater, sekä Riksteaternin (SE) & Vapaa Teatterin (DE).

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin