Ohita navigaatio

12.8.2014

Museoalan teemapäivät 11.-12.9.2014

Museoalan teemapäivien aiheena tänä vuonna on "Kenen museo?"

On taas aika ilmoittautua syyskuussa järjestettäville Museoalan Teemapäiville! Tapahtumapaikkana toimii Cirko - Uuden sirkuksen keskuksen tilat Helsingin Suvilahdessa. Seminaarin ohjelma on suunnattu koko museokentälle sekä myös muille museotyön kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille.

Vuosina 2003-2013 Teemapäivien järjestäjänä toimi Valtion taidemuseon Kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet Kehys. Teemapäivien järjestämisvastuu on vuodesta 2014 eteenpäin siirtynyt Museoviraston Kehittämispalvelut -yksikölle.

Kenen museo?


Museoiden juuret ovat yhteisöissä. Museot tallentavat yhteisönsä arvokkaaksi koettua perinnettä ja kulttuuria jälkipolville, vaalivat arvoja ja vahvistavat identiteettiä. Mutta ovatko museot yhä tärkeitä tämän päivän yhteisöille? Onko yhteisöllisyys edelleen museoiden olemassa olon perusta? Tunnistavatko museot ympäröivät yhteisönsä ja niiden erilaiset tarpeet?

Kaksipäiväisillä Teemapäivillä pureudutaan museoihin ja yhteisöllisyyteen liittyviin kysymyksiin. Seminaarissa tarkastellaan mm. sitä, millaisia merkityksiä museoilla on erilaisille yhteisöille, millaisia rooleja yhteisöillä on tämän päivän museoiden toiminnassa ja millaisia mahdollisuuksia yhteisöjen osallistaminen tarjoaa. Luvassa on ulkomaalaisia ja kotimaisia asiantuntijaluentoja ja puheenvuoroja, ajankohtaisia projektiesittelyjä, teräviä kipinäpuheita, monimuotoisia keskusteluja sekä rentoa yhdessäoloa kollegoiden kanssa. Puhujina mm. Iain Watson (director of Tyne & Wear Archives and Museums), Thomas Walle (Senior Curator, Norsk Folkemuseum) ja Merete Sanderhoff (Curator, National Gallery of Denmark).

Ilmoittautuminen seminaariin


Osallistumismaksu on 200 euroa (+ alv) sisältäen kahden päivän ohjelman, lounaat ja kahvit kumpanakin päivänä sekä materiaalit.
Yhden päivän osallistumismaksu on 100 euroa (+ alv) sisältäen yhden päivän ohjelman, lounaat ja kahvit yhtenä päivänä sekä materiaalit.
Torstain 11.9. illanvietosta veloitetaan erikseen 20 euroa (+ alv) sisältäen buffetin ja juoman.

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi ajoissa! Ilmoittautuminen 25.8.2014 mennessä ilmoittautumislinkin kautta.

Seminaarin verkkosivut
Sivuilta löytyy mm. seminaarin ohjelma ja tietoa puhujista.

Kulttuuria kaikille -palvelun Sari Salovaara ja Outi Salonlahti ovat mukana perjantaina 12.9. aamun sessiossa.

Teemapäivät Facebookissa
Teemapäivät Twitterissä: #teema14

Yhteydenotot ja lisätietoja seminaarista:

Erikoisasiantuntija Anu Niemelä, 040 128 6015, anu.niemela(a)nba.fi
Erikoissuunnittelija Pia Lonardi, 040 128 6145, pia.lonardi(a)nba.fi
Erikoisasiantuntija Janne Tielinen, 040 128 6147, janne.tielinen(a)nba.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin