Ohita navigaatio

30.7.2014

Ajankohtaista-osion teemakuva

Kuurojen kulttuurifestivaali tuo Pohjoismaiden viittomakieliset Turkuun 30.7.-2.8.

Kuurojen pohjoismaisen yhteisön tämän vuoden suurin tapahtuma, pohjoismaiset kulttuurifestivaalit järjestetään tänä kesänä Turussa 30.7.-2.8.2014 Logomossa. Turkuun odotetaan saapuvan tuhansia festivaalivieraita eri puolelta Pohjoismaita.

Kuurojen pohjoismaisen kulttuurifestivaalin teemana on moninaisuus Pohjolassa. Viittomakielisen kulttuurin ja taiteen festivaalilla nähdään pohjoismaisen kuurojen yhteisön näkemyksiä ja elämyksiä monen eri taiteenlajin kautta.

Kulttuurifestivaali käynnistyy avajaisilla keskiviikkona 30.7. klo 13 ja päättyy 2.8 lauantai-illan päättäjäisgaalassa. Festivaalien päätapahtumapaikkana toimii Logomo, lisäksi oheistapahtumia järjestetään eri puolella Turkua.

Ohjelmassa esittäviä taiteita, luentoja ja näyttelyitä


Festivaalin ohjelmisto muodostuu esittävästä taiteesta, luennoista ja näyttelyistä. Lisäksi festivaalin aikana järjestetään paljon mielenkiintoista toimintaa kuten taidesuunnistusta ja erilaisia työpajoja. Luvassa on hieno pohjoismainen tapahtuma, jossa viittomakielisten yhteisö tapaa toisiaan, nauttii kulttuurista ja taiteesta ja vahvistaa omaa moninaista identiteettiään.

Festivaaleille ovat lämpimästi tervetulleita myös kaikki viittomakielestä ja hyvästä kulttuurista kiinnostuneet. Avajaiset, päättäjäiset ja keskiviikon luennot tulkataan suomeksi.

Tapahtumaa tukemassa ovat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Turun kaupunki. Festivaali toteutetaan yhteistyössä Turun kuurojenyhdistyksen ja Turun Kuurojen Sateenkaariteatterin kanssa. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tapahtuma järjestettiin Suomessa viimeksi 20 vuotta sitten.

Tapahtumaan voi ostaa lippuja: www.lippu.fi sekä ovelta ke-pe 30.7.-1.8. klo 9-18 ja la 2.8. klo 9-14.
Lisätietoja tapahtumasta: kl-deaf.fi/Kuurojen-Pohjoismainen-Kulttuurifestivaali-2014

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin