Ohita navigaatio

13.6.2014

Ajankohtaista-osion teemakuva

Kaikkien yhteinen kulttuuriperintö

Kysely Faron sopimuksen ratifioinnin valmisteluksi

Valtioneuvosto hyväksyi 20.3.2014 periaatepäätöksen kansalliseksi kulttuuriympäristöstrategiaksi 2014-2020. Sen yhtenä toimenpiteenä esitetään Suomen liittymistä uuteen kansainväliseen kulttuuriperintösopimukseen. Kyseessä on Euroopan neuvoston puiteyleissopimus kulttuuriperinnön yhteiskunnallisesta merkityksestä, joka tunnetaan nimellä Faron sopimus. Sopimuksen ratifiointia valmistelevat Museovirasto ja Suomen Kotiseutuliitto.

Sopimuksen mukaan kulttuuriperinnöllä tarkoitetaan yhteistä hyvää, jonka kansalaiset yhteisöissään tuntevat omakseen. Kulttuuriperintö ymmärretään laajasti: se kattaa maisemat ja rakennetut kulttuuriympäristöt, esineet, tavat ja perinteet sekä historiatietoisuutta ja menneisyyden merkityksiä rakentavat kertomukset ja muistot. Kulttuuriperintö konkretisoituu siinä, mitä pidämme tärkeänä ja kuinka haluamme esittää menneisyyttä nykyisyydessä silmällä pitäen myös tulevaisuutta.

Verkkoon on avattu kysely, jolla kootaan tietoja Faron sopimuksen ratifioinnin valmistelutyötä varten. Kyselyyn voi vastata kuka tahansa kiinnostunut.

Kysely on avoinna: 15.4-15.8.2014
Kysely on auki kaikille
Keskustelusta laaditaan yhteenveto 15.9.2014 mennessä.

Lisätietoja Faron sopimuksesta

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin