Ohita navigaatio

11.6.2014

Ajankohtaista-osion teemakuva

Peruskorjatun Didrichsenin taidemuseon ja kesänäyttelyn avajaiset 12.6.2014

Museota on remontin aikana korjattu saavutettavammaksi.

KULTTUURIKEIDAS-näyttely ja museouudistus

Didrichsenin taidemuseon vuoden kestänyt peruskorjaus on valmistunut. Mittava hanke kunnioittaa arkkitehti Viljo Revellin alkuperäistä rakennusta, joka on saatettu museokäytössä toimivammaksi ja saavutettavammaksi. Sekä sisä- että ulkotiloihin asennetut hissit ja rampit helpottavat liikkumista, induktiosilmukat ja uusi inva-wc palvelevat entistä laajempaa kävijäkuntaa. Museo avaa myös uudistuneen museokaupan, pienen kahvipisteen sekä neuvottelutilan.

Liikennöintikelpoinen laituri tulee palvelemaan veneileviä museovieraita ja uusi terassi upeine näköaloineen Laajalahdelle tarjoaa rauhoittumisen tyyssijaa. Ympäröivää veistospuistoa on vastaavasti laajennettu. Uudistusten myötä museo täyttää myös kansainväliset korkeat olosuhde- ja turvallisuusvaatimukset.

Uudistettu museo avataan Helsinki-päivänä 12.6.2014:

Avoimet ovet 11-15
Musiikkia, museon ja Kulttuurikeidas-näyttelyn esittelyjä:
- klo 12 ja 14 opastus, klo 13 musiikkiesitys

Rakennustaiteellisesti merkittävän kohteen vaativan peruskorjauksen on tehnyt mahdolliseksi valtion, Helsingin kaupungin sekä yksityisten yritysten myöntämä tuki. Hankkeen pääsuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Kari Leppänen, rakennuttajavalvoja Haahtela Oy ja rakentaja Rakennusliike Antti J. Ahola Oy.

Lisätietoja:

Maria Didrichsen, Intendentti
Didrichsenin taidemuseo
Kuusilahdenkuja 1, 00340 Helsinki
010 2193970
www.didrichsenmuseum.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin