Ohita navigaatio

9.6.2014

Ajankohtaista-osion teemakuva

Helsingin 29. sarjakuvafestivaalit juhlistaa Saksaa ja sateenkaarisarjakuvaa

Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään Lasipalatsin aukiolla 5.-7.9.2014. Suosittu ilmaistapahtuma laajentuu tänä vuonna entistä kokonaisvaltaisemmaksi kaupunkifestivaaliksi.

Lasipalatsin aukion päätapahtuman lisäksi runsas oheisohjelma ja näyttelytarjonta tuo nähtävää kaikelle yleisölle, intohimoisia sarjakuvan harrastajia ja ammattilaisia unohtamatta. Vuoden 2014 festivaali-ilmeestä vastaa Fok_It-sarjakuvastaan tuttu Joonas Rinta-Kanto. Virallisena festivaalitaiteilijana Rinta-Kannon töitä tullaan näkemään Art Kaarisillan näyttelyssä Sanomatalossa. Muina syksyn kohokohtina sarjakuvafestivaalit juhlii Tove Janssonia yhteistyössä Ateneumin kanssa ja esittelee kesäistä Helsinkiä ranskalaisen Charles Berberianin piirrosnäyttelyssä.
 
Festivaaleilla nähdään laaja kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä kustantajia ympäri maailmaa. Tänä vuonna painopisteenä on saksankielinen Eurooppa. Toinen syksyn festivaaliteemoista on seksuaalivähemmistöjä käsittelevä sateenkaarisarjakuva. Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat osa Setan 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumia.
 
Saksa-teema näkyy festivaaleilla taiteilijavierailujen, näyttelyiden, residenssien ja työpajojen muodossa. Vieraiksi saapuvat mm. Olivier Kugler, Sascha Hommer, Anna Haifisch, Birgit Weyhe ja Marijpol. Sveitsi ja Itävalta ovat osa teemakokonaisuutta omine vieraineen. Suomi on vastavuoroisesti teemamaa tulevilla Frankfurtin kirjamessuilla. Kulttuuriyhteistyönä sarjakuvafestivaalit käynnistää julistekilpailun toivottamaan Saksan tervetulleeksi Helsinkiin. Kilpailusta rakennettava näyttely on perinteinen osa Frankfurtin kirjamessujen ohjelmaa. Julistekilpailun säännöt ja yksityiskohdat julkaistaan 2.6. Saksa-yhteistyö toteutetaan yhdessä Frankfurtin kirjamessujen, Goethe-Institutin ja FILIn kanssa.


Sateenkaariteeman ohjelmakokonaisuus ja lisää kansainvälisiä vieraita julkistetaan kesän aikana.
 
Helsingin sarjakuvafestivaalit 5.-7.9.2014, Lasipalatsin aukiolla (Mannerheimintie 22-24)
 
Pressimateriaalit


Lisätietoa:
info(a)sarjakuvafestivaalit.fi
Tiedotus puh. 046 900 829
www.sarjakuvafestivaalit.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin