Ohita navigaatio

16.5.2014

Ajankohtaista-osion teemakuva

Kutsu 9 Gatherings: Siirtolaisuus, taide ja muutos -tapahtumaan

Missä tilassa kansalaiset ja ulkomaalaiset, muukalaiset ja kaupunkilaiset voivat kohdata? Miten tuoda näkyviin näkymättömiksi pakotettuja kokemuksia? Miten muuttaa taiteen ja aktivismin keinoin maahanmuuttopolitiikkaa?

Aika: Perjantaina 23.5. klo 14-18.

Paikka: Kulttuurikeskus Caisan galleria (Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14).

Kielet: Suomi ja englanti

Tule kuuntelemaan alustuksia ja keskustelemaan näistä kysymyksistä kanssamme Caisan galleriaan perjantaina 23.5. klo 14-18. Tapahtuma on osa taidetta ja siirtolaisuusaktivismia yhdistävää 9 Gatherings -hanketta.

Kello 14-16 kuullaan puheenvuoroja siirtolaisuudesta ja yhteiskunnallisesta taiteesta. Eri toimijat, kuten Trampoline House Kööpenhaminasta ja Vapaa liikkuvuus -verkosto esittelevät toimintaansa. Kello 16-18 jakaudutaan työryhmiin, joissa keskustellaan ja ideoidaan yhteisiä toimintamuotoja muun muassa seuraavien teemojen alla: tila, dokumentaatio ja muutos.

Monet paperittomat, turvapaikanhakijat ja romanisiirtolaiset elävät nyky-Suomessa tilapäisessä asemassa, josta on tullut pysyvä. Virallisen jäsenyyden puute erottaa perustavista oikeuksista ja osallistumismahdollisuuksista. Näiden eristämisen muotojen ja rajojen rikkomiseksi haluamme luoda uutta kulttuuria, jossa siirtolaiset ja kansalaiset organisoituvat yhdessä.

Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleita taiteilijat, kirjailijat ja muut kulttuurialan ammattilaiset tai opiskelijat, eri kansalaisjärjestöjen edustajat, pedagogit, toimittajat sekä kaikki, jotka haluavat parantaa siirtolaisten oikeuksia.

Toivomme hedelmällistä keskustelua ja uusia kontakteja ihmisille sekä osallistujia ja yhteistyökumppaneita yhteiseen tulevaan toimintaan. Tarjolla on virvokkeita ja herkkuja ympäri maailmaa.


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin