Ohita navigaatio

9.5.2014

Katseen takana -teospari: vasemmalla Hedmanin maalaus, jossa naishahmo, oikealla Louhivaaran mustavalkoinen valokuva Hedmanista, joka pitää käsiä poskillaan

"Katseen takana"-näyttely Kulttuuria kaikille -palvelun toimistolla

Kulttuuria kaikille -palvelun toimistolla on pop up -näyttely, jossa nähdään Maarit Hedmanin ja Leena Louhivaaran yhteisen näyttelyprojektin teoksia.

"Yksi paikka, kaksi tulkintaa, näkevän ja näkönsä menettäneen silmin."

Osa kuvataiteilija Maarit Hedmanin ja valokuvaaja Leena Louhivaaran "Katseen takana" -näyttelyn teoksista on esillä Kulttuuria kaikille -palvelun toimistolla.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn! Näyttelyllä ei ole varsinaisia aukioloaikoja, mutta sitä saa tulla katsomaan aina, kun toimistollamme on joku avaamassa oven. Sopiva ajankohta kannattaa varmistaa Outi Salonlahdelta: outi.salonlahti(a)cultureforall.fi tai puh. 040 963 9908. Voit tulla ilmoittamattakin, mutta silloin emme voi taata, että toimistolla on ketään paikalla.

Lämpimästi tervetuloa!

Saavutettavuus

Näyttelytila on esteetön. Avustavat koirat ovat tervetulleita. Esteetön wc löytyy C-rapusta, 1. kerroksesta.

Lyhyt esittely projektista

"Katseen takana"


Mitä sellaista sinä näet, mitä minä en näe?

Yksi paikka. Kaksi tulkintaa.Näkevän ja näkönsä menettäneen silmin.

Kuvataiteilija Maarit Hedmanin ja valokuvaaja Leena Louhivaaran KATSEEN TAKANA- näyttelyssä kohtaavat maalaus ja valokuva - sekä näkönsä menettäneen ja näkevän henkilön kokemus.
Taiteilijat

Maarit Hedman on näkövammainen kuvataiteilija ja taideopettaja. Hän on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta taiteen maisteriksi v.1994. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Maarit Hedman on Taidemaalariliiton jäsen.

Leena Louhivaara on vapaa valokuvaaja ja kouluttaja. Hän on valmistunut Lahden muotoiluinstituutista vuonna 1985. Hän on tunnettu mm. Saa katsoa -valokuvanäyttelystä ja kirjasta, johon hän kuvasi koskettavasti rintasyöpään sairastuneita naisia.
Katseen takana

Katseen takana-näyttelyä varten Leena Louhivaara on valokuvannut Maarit Hedmania studiossa ja luonnossa eri vuodenaikoina, ja Maarit Hedman on maalannut taulunsa kuvauspaikkojen ja kuvaushetkien herättämien tunnelmien pohjalta. Kummankin teoksissa limittyvät realismi ja ihmisen sisäinen kokemus. Maalauksiin liittyvät Maarit Hedmanin kirjoittamat tekstit, jotka kertovat työskentelyprosessin herättämistä tunteista ja ajatuksista.

Näyttely on ollut esilläv. 2011-2012 seuraavissa paikoissa: Johan S. galleria, Helsinki, Forssan museo, Tampereen taidehalli, Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ja Kotkan valokuvakeskus. Näyttely on saanut osakseen paljon positiivista huomiota sanoma-ja aikakauslehdissä, radiossa ja televisiossa.

Näyttely dokumentoitiin "Katseen takana"-kirjaksi, jossa on koottuna näyttelyssä mukana olleet maalaukset, valokuvat ja tekstit.

"Katseen takana" kirjaan voi tutustua nettisivuilla osoitteessa www.maarithedman.com. Juuri tällä hetkellä sivut ovat päivityksessä, mutta kirja löytyy myös osoitteesta louhivaara.fi/sivut/katseen_takana/n

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin