Ohita navigaatio

2.5.2014

Ajankohtaista-osion teemakuva

Jakautuuko Suomi? -tilaisuudet 16.-17.5.2014, Helsinki

Koneen Säätiö käynnistää Jakautuuko Suomi? -rahoitushaun seminaarilla sekä työpaja- ja verkostoitumistilaisuudella, jotka järjestetään 16.-17.5.2014 Kulttuuritehdas Korjaamon tiloissa Helsingissä.

Perjantai 16.5. on yleisölle avoin ja lauantaina 17.5. hakemusten perusteella valitut osallistujat jatkavat työskentelyä työpajoissa. Ilmoittautuminen tilaisuuksiin on parhaillaan käynnissä osoitteessa www.koneensaatio.fi.Kuka tutkii, kuka tulkitsee? 
Tieteen ja taiteen rohkeita avauksia tukeva Koneen Säätiö haluaa lisätä ymmärrystä yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta. Osallistumista ja ulkopuolisuutta voidaan lähestyä journalismia ja yhteiskuntatieteellistä tutkimusta yhdistämällä. Jakautuuko Suomi? tuo tutkijat ja toimittajat yhteen, avaa yhteistyön mahdollisuuksia ja tarjoaa taloudellisia resursseja.

- Luemme päivittäin uutisia, tuloeroista, harmaasta taloudesta, koulushoppailusta, maahanmuuttajista, osattomuudesta, pikavipeistä, asumisen hinnasta ja niin edelleen. Dataa on mediassa runsaasti ja olennaiseksi alkaa nousta kysymys sen tulkinnasta. Kiinnostavaa on se, miten tutkimus, journalismi ja taiteen eri muodot voivat auttaa ymmärtämään eriarvoistumista, sen syitä ja seurauksia, pohtii Koneen Säätiön yliasiamies Anna Talasniemi.- Mikro- ja makrotasojen käsittely on entistä tärkeämpää: miten yhteiskunnalliset ilmiöt vaikuttavat arjen tasolla ihmisten elämään? Onko yhteiskuntatieteilijöillä hallussaan vastaukset sosiaalisten ongelmien syihin? Miksi tutkijat eivät saa tutkimustuloksiaan julkisuuteen eivätkä toimittajat tutkijoilta vastauksia kysymyksiinsä? Haluamme sekä esittää kysymyksiä että auttaa löytämään niihin parhaat vastaukset, Koneen Säätiön tiedeasiamies Kalle Korhonen jatkaa.Koneen Säätiö pyrkii tutkijoiden ja toimittajien yhteistyön avulla käynnistämään hankkeita, jotka sekä tekevät eriarvoistumiseen liittyvää tutkimusta että tuovat tutkimuksen tuloksia julkisuuteen. Työssä on suotavaa käyttää luovasti journalismin lisäksi myös erilaisia taiteen muotoja, esimerkiksi elokuvaa, mediataidetta ja yhteisötaidetta.
 


Tutustu päivän tilaisuuksien ohjelmaan ja puhujiin: www.koneensaatio.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin