Ohita navigaatio

2.5.2014

Tervetuloa tutustumaan Vaihtoehto vitriinille -hankkeeseen 14.5. klo 9-11

Esittelyssä Suomen Urheilumuseon perusnäyttelyn uudet kosketeltavat 3D-mallit sekä audio-opas. Huom, viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään!

Urheilumuseon perusnäyttelyn esineitä on tulostettu 3D-tekniikalla kosketeltaviksi malleiksi sekä kuvailutulkattu kuunneltavaksi mobiililaitteilla. Kyseessä on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Vaihtoehto vitriinille -hankkeen uraauurtava pilottikokeilu.

3D-mallit on tehty Helsingin olympiasoihdusta, Paavo Nurmen kullatusta piikkarista, Matti Nykäsen olympiakultamitalista, Pertti Karppisen kilpasoutuveneestä, 1700-luvun luuluistimesta ja 1800-luvun polkupyörästä sekä Helsingin Olympiastadionista.

Guidio-mobiiliäänioppaan tekstit sisältävät kuvailutulkkauksen lisäksi myös mielenkiintoista taustatietoa esineistä. Äänioppaan käyttöä varten tarvittavan Guidio-mobiilisovelluksen voi ladata maksutta iOS-, Android- ja Windows Phone -laitteisiin. Teoksia voi hakea numerohaulla, teosnäkymässä tai gallerianäkymässä. iOS-laitteissa on käytössä myös sisätilapaikannus.

Mallit ja kuvailutulkkaukset mahdollistavat kulttuurikokemuksen entistä useammalle näyttelyssä kävijälle ja edistävät siten Urheilumuseon saavutettavuutta. Malleista hyötyvät erityisesti näkövammaiset, mutta ne tuovat lisäarvoa muillekin kävijöille.

Aiheesta kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua Vaihtoehto vitriinille -hankkeeseen sekä siinä käytettyyn tekniikkaan Urheilumuseossa 14.5. klo 9-11. Hankkeesta kertovat projektiryhmän jäsenet Kaisa Penttilä, Piia Rossi ja Ritva Kannel. Palveluitaan esittelevät lisäksi Guidio-äänioppaasta vastannut Silencio Oy, sisätilapaikannusjärjestelmän toteuttanut Nimble Devices Oy, 3D-tekniikkaan erikoistunut Versoteq 3D Solutions Oy sekä pisteaineistot toteuttanut Näkövammaisten keskusliiton kirjapaino. Tilaisuus on maksuton, ja tarjolla on pientä aamupalaa.

Ilmoittautumiset 2.5. mennessä osoitteeseen: henriikka.heikinheimo(a)stadion.fi. Huom. Paikkoja on rajoitetusti

Lisätietoja:

Henriikka Heikinheimo
Museolehtori
Suomen Urheilumuseo
Olympiastadion
00250 Helsinki
(09) 434 22 519
henriikka.heikinheimo(a)stadion.fi
www.urheilumuseo.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin