Ohita navigaatio

16.4.2014

Tapahtuman kuva

"Katseen takana"-näyttelyprojektin esittelytilaisuus 24.4.2014

Tervetuloa tutustumaan kuvataiteilija Maarit Hedmanin ja valokuvaaja Leena Louhivaaran "Katseen takana"-näyttelyprojektin esittelytilaisuuteen Kulttuuria kaikille -palvelun tiloihin Kaapelitehtaalle, torstaina 24.4.2014 klo 16-18.


Taiteilijat kertovat projektistaan, joka kiteytti seuraavan: Yksi paikka, kaksi tulkintaa, näkevän ja näkönsä menettäneen silmin.

Osa näyttelyä on myös esillä Kulttuuria kaikille -palvelun toimistossa.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita taidealan opettajat, opiskelijat ja kaikki näyttelystä kiinnostuneet.

Tilan rajallisen koon vuoksi pyydämme ystävällisesti ilmoittautumista keskiviikkoon mennessä osoitteeseen kira.enberg(at)cultureforall.fi.

Näyttelytila on esteetön. Avustavat koirat ovat tervetulleita. Esteetön wc löytyy C-rapusta, 1. kerroksesta.

Lämpimästi tervetuloa!

Lyhyt esittely projektista


"Katseen takana"

Mitä sellaista sinä näet, mitä minä en näe?

Yksi paikka. Kaksi tulkintaa.Näkevän ja näkönsä menettäneen silmin.

Kuvataiteilija Maarit Hedmanin ja valokuvaaja Leena Louhivaaran KATSEEN TAKANA- näyttelyssä kohtaavat maalaus ja valokuva - sekä näkönsä menettäneen ja näkevän henkilön kokemus.

Taiteilijat

Maarit Hedman on näkövammainen kuvataiteilija ja taideopettaja. Hän on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta taiteen maisteriksi v.1994. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Maarit Hedman on Taidemaalariliiton jäsen.

Leena Louhivaara on vapaa valokuvaaja ja kouluttaja. Hän on valmistunut Lahden muotoiluinstituutista vuonna 1985. Hän on tunnettu mm. Saa katsoa -valokuvanäyttelystä ja kirjasta, johon hän kuvasi koskettavasti rintasyöpään sairastuneita naisia.

Katseen takana

Katseen takana-näyttelyä varten Leena Louhivaara on valokuvannut Maarit Hedmania studiossa ja luonnossa eri vuodenaikoina, ja Maarit Hedman on maalannut taulunsa kuvauspaikkojen ja kuvaushetkien herättämien tunnelmien pohjalta. Kummankin teoksissa limittyvät realismi ja ihmisen sisäinen kokemus. Maalauksiin liittyvät Maarit Hedmanin kirjoittamat tekstit, jotka kertovat työskentelyprosessin herättämistä tunteista ja ajatuksista.

Näyttely on ollut esilläv. 2011-2012 seuraavissa paikoissa: Johan S. galleria, Helsinki, Forssan museo, Tampereen taidehalli, Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ja Kotkan valokuvakeskus. Näyttely on saanut osakseen paljon positiivista huomiota sanoma-ja aikakauslehdissä, radiossa ja televisiossa.

Näyttely dokumentoitiin "Katseen takana"-kirjaksi, jossa on koottuna näyttelyssä mukana olleet maalaukset, valokuvat ja tekstit.

"Katseen takana" kirjaan voi tutustua nettisivuilla osoitteessa www.maarithedman.com. Juuri tällä hetkellä sivut ovat päivityksessä, mutta kirja löytyy myös osoitteesta louhivaara.fi/sivut/katseen_takana/n

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin