Ohita navigaatio

15.4.2014

Ajankohtaista-osion teemakuva

ACCOLA -projektin toinen vuosi

Viittomakieliseen viestintään liittyvän projektin ensimmäisenä vuotena keskityttiin Uusimaahan ja yhteistyöhön Visual Bridge Nyland -projektin kanssa, nyt panostetaan muihin kuntiin Suomessa.

Kohderyhmänä tulee olemaan pääasiassa kaksikieliset kunnat ja tavoitteena on heidän tietämyksen lisääminen viittomakielistä ja viestinnästä viittomakielisille.

Ensimmäisen vuoden materiaaleja, kuten käsikirja Produktion av information på teckenspråk, on löydettävissä osoitteesta www.visualaccess.fi. Näiden työkalujen avulla kunnat ja viranomaiset saavat tietoa, miten parantaa omia tiedotuskanaviaan.

Positiivinen uutinen ACCOLA -projektille on, että EU-parlamentti on äänestänyt saavutettavuuden lisäämisestä internetissä eri ryhmille, sisällyttäen tähän viittomakielen. Tämä on edistysaskel, koska ehdotus avasi tärkeää keskustelua terveydestä, yhteiskunnasta ja koulutuksesta ja tärkeydestä saada saavutettavaa tietoa.

ACCOLA -projekti on ajankohtainen, koska samaan aikaan tällaisia asioita käsitellään myös EU-parlamentissa. Politiikassa ja yhteiskunnassa keskustellaan samoista asioista
kuin me - nimittäin saavutettavuudesta yhteiskunnassa ja sen saamisesta yhteiskunnan palveluihin.


Tietoa projektista tulee löytymään yhdistyksen sivuilta www.dova.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin