Ohita navigaatio

20.3.2014

Monikielinen mieli 31.3.

Tervetuloa kuulemaan ja ideoimaan! Koneen Säätiö ja Svenska kulturfonden järjestävät Helsingin Suvilahdessa Kattilahallissa 31.3.2014 klo 15-20 tilaisuuden, jonka tavoitteena edistää yksilön ja yhteisön monikielisyyttä ja sitä kautta parantaa kieli-ilmastoa Suomessa.

Miten tuetaan monikielistä arkea kouluissa, hallinnossa ja yrityksissä? Entä miten Suomen eri kielten näkyvyyttä ja kuuluvuutta julkisissa tiloissa ja mediassa? Miten vanhoja kaksikielisyyden hyviä käytäntöjä sovelletaan nykymaailmassa?

Miten parannetaan kieli-ilmastoa?

Useamman kielen osaaminen ja oppiminen kehittää ongelmanratkaisua, auttaa aivoja käsittelemään paremmin moniselitteisyyttä ja ratkaisemaan konflikteja, jopa viivyttää dementiaa useilla vuosilla. Suomessa usean kielen oppimiselle on erityisen hyvä pohja, kun kulttuuri on jo valmiiksi kaksikielinen ja omia ja vieraita kieliä on opetettu kouluissa korkeatasoisesti vuosikymmenien ajan. Mutta miten päästäisiin tilanteeseen, jossa Suomen eri kielistä saa iloita ja kulttuurin monikielisyys hyväksytään?

Tilaisuus on suunnattu erityisesti toimittajille, opettajille, virkamiehille, kirjailijoille, tutkijoille, taiteilijoille, mutta tervetulleita ovat myös muut aiheesta kiinnostuneet. Tilaisuuden pääkielet ovat suomi ja ruotsi: osallistujat voivat puhua jompaakumpaa tai molempia.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohje:

Koneen säätiö

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin