Ohita navigaatio

20.3.2014

Kohtaamisia-hankkeen dokumenttiteatteriesitykset 28.3.

Kohtaamisia - Rohkeutta maahanmuuttajien työnhakuun taiteen keinoin -hankkeen dokumenttiteatteriesitykset perjantaina 28.3.2014 klo 10-12.30 Turun AMK:n Taideakatemian Köysiteatteriin Linnankadulla.

Tapahtuma sisältää kolme lyhyttä esitystä sekä paneelikeskustelun esityksistä nousevista teemoista. Tule mukaan keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia nuorten maahanmuuttajien työnhakuun liittyvistä asioista. Kohtaamisia -hankkeen ohjausryhmä jatkaa dokumenttiteatterin ja paneelikeskustelun jälkeen keskustelemalla menetelmäoppaasta ja sen sisällöstä.

Kohtaamisia - Rohkeutta maahanmuuttajien työnhakuun taiteen keinoin edistää ja rohkaisee maahanmuuttajien omatoimisuutta ja vahvistaa työnhakuprosessissa. Hankkeessa vahvistetaan kotoutumisvaiheessa olevien työttömien maahanmuuttajien oman osaamisen tunnistamista sekä annetaan heille itsevarmuutta työnhakuun uudessa kotimaassaan taidelähtöisin matalan kynnyksen menetelmin.

Dokumenttiteatterin sisältö rakentuu maahanmuuttajien kuulemisprosessin tuloksista: Taideakatemian teatteriopiskelijat haastattelivat nuoria kotoutumisvaiheessa olevia työttömiä maahanmuuttajia. Tässä kuulemisprosessissa maahanmuuttajat toivat esille oman näkemyksensä osaamisestaan.

Dokumenttiteatteri on tosiasioiden pohjalta luotua näyttämötaidetta. Esityksen käsikirjoitus pohjautuu oikeisiin haastatteluihin, dokumentteihin ja henkilöihin. Esitys voi sisältää myös kuvitteellista ainesta.

Taidelähtöisen toiminnan kokemuksista valmistetaan opas, joka esitellään keväällä 2015 ja toimitetaan koulutus- ja keskustelunavausmateriaaliksi maahanmuuttajien työnhakuvalmiuksia edistäviin koulutuksiin. Kohtaamisia -hankkeen kesto on 1.1.2014-30.6.2015


Turun AMK:n Taideakatemian Köysiteatteri, Linnankatu 54-60, sisäänkäynti Varvintorin puolelta

Ilmoittautumiset ti 25.3. mennessä
marika.leinonen(a)turkuamk.fi / 050 5985 218

Lisätietoja:
Minna Haapasalo, teatterin päätoiminen tuntiopettaja
minna.haapasalo(a)rutkuamk.fi / 050 5985 255

Mervi Rankila-Källström, teatterin päätoiminen tuntiopettaja
mervi.rankila-kallstrom(a)turkuamk.fi / 050 5985 230

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin