Ohita navigaatio

13.3.2014

Seitsemän kielen kitaralla - tunteita yli kulttuurirajojen

Mustalaiskabaree "Seitsemän kielen kitaralla" on osoitus monikulttuurisen joukon voimasta luoda jotain täysin uutta, kaunista ja merkityksellistä. Esitykset 19.3, 30.3 ja 12.4, Aleksanterin teatterissa Helsingissä.

Kabareessa leiskuvat suuret tunteet: rakkaus, viha, ystävyys, mustasukkaisuus, kateus, koko inhimillisten tunteiden kirjo. Se, mitä todella merkitsee olla ihminen ihmiselle.

Seitsemän kielen kitaralla ottaa kantaa uudenlaisen sivistyksen puolesta, jossa saa katsoa erilaisuutta silmiin. Me emme ole samanlaisia identiteeteiltämme, tavoiltamme ja lahjakkuuksiltamme. Miksi olisimme välinpitämättömässä suvaitsevaisuuden tilassa? Veijo Baltzar, näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja kehottaa kokemaan aitoja tunteita.
Näytelmän parodinen näkökulma luo katseen miehen ja naisen rooleihin nykyajassa. Millaisiin ärsykkeisiin viettimme vastaavat, jos pyrimme olemaan samanlaisia joka tavalla? Ennen kaikkea, kuinka olla oma itsensä miehenä ja naisena sekä oman kulttuurinsa edustajana? Myös tämä liittyy laajempaan, identiteettiä käsittelevään teemaan.

Seitsemän kielen kitaralla on modernin ajan kuvauksellinen episodi monikulttuurisuudesta. Veijo Baltzarin sanoin, se on "narsistinen parodia elämän keilahallissa - herätys musiikin keinoin kauneuden puolesta rumuutta vastaan."
 
Ohjaus, käsikirjoitus, taiteellinen suunnittelu, runot: Veijo Baltzar.
 
Sävellys: Kiureli Sammallahti, Toni Edelmann ja trad. Musiikki: Kiureli Sammallahti (haitari), Ramon Maronier (flamenco-kitara) ja Ricardo Padilla (perkussiot). Lavastus: Aino Sederholm.
 

Esitykset

Ensi-ilta ke 19.3. klo 19
Su 30.3. klo 15
La 12.4. klo 19

Liput 16/23e
Aleksanterin teatterilta sekä Lippupalvelusta
 
www.drom.fi
 
Lisätiedot: tuottaja Esa Toppila, esatoppila(a)gmail.com, p. 040-8641814

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin