Ohita navigaatio

10.3.2014

Ajankohtaista osion teemakuva

Kansainvälinen integroidun tanssin kurssi Zodiakissa 7.-11.4.2014

Zodiak - Uuden tanssin keskus on aloittanut uuden kansainvälisen yhteistyön. PICNIC ON THE EDGE: International Dance Exchange 2014-2015 Finland/Australia on Zodiakin ja sydneyläisen Campbelltown Arts Centren yhdessä toteuttama taiteilijavaihto-ohjelma.

Vaihto-ohjelman ensimmäinen vaihe, kolmen suomalaisen ja kolmen australialaisen tanssitaiteilijan kolmiviikkoinen residenssi Sydneyssä on juuri alkanut. Vaihto-ohjelman toinen vaihe käynnistyy huhtikuussa, kun esteettömän tanssin asiantuntija, Dance Integrated Australian luova johtaja Philip Channells Australiasta ohjaa Zodiakissa viisipäiväisen kurssin Beyond Technique - Searching for Authenticity 7. - 11.4.2014.

MITÄ: Australian johtavan integroidun tanssin asiantuntijan Philip Channellisin ohjaama integroidun tanssin kaksiosainen kurssi, joka tarjoaa käytännön työkaluja vammaisten ja ei-vammaisten tanssijoiden ohjaukseen ja koreografiseen työskentelyyn.

KENELLE: vammaisille ja ei-vammaisille esittävän taiteen ammattilaisille, ammattiopiskelijoille, opettajille sekä vammaisten kanssa mm. opetus ja hoivatyössä työskenteleville sekä esteettömän tanssin harrastajille.

OSA I: ma - ti 7. - 8.4. klo 10-16

Kurssi tuo yhteen esittävän taiteen ammattilaiset, ammattiin opiskelevat ja vammaisten kanssa työskentelevät hoiva- ja opetusalan osaajat. Kurssi sopii sekä integroidun tanssin vasta-alkajille että jo pidempään tanssineille taiteilijoille. Kahtena ensimmäisenä päivänä keskitytään integroidun tanssin maailmaan ja koreografisiin menetelmiin. Channells haastaa osallistujat etsimään uutta ja autenttista liikettä ja teosdramaturgisia menetelmiä, lähtökohtana jokaisen oman elämän kokemukset.

Opetus- ja hoiva-alan ammattilaiset kurssi perehdyttää nykytanssin menetelmiin ja siihen, kuinka liikettä ja luovuutta voi käyttää omassa työssään. Kurssilla on mahdollisuus työskennellä yhdessä esittävän taiteen ammattilaisten kanssa. Osallistuminen ei vaadi omaa aikaisempaa tanssi- tai esiintymiskokemusta.

OSA 2: ke - pe 9. - 10.4. klo 10-16 + 11.4. klo 10-20

Kurssin toisessa osassa työskennellään yhdessä vammaisten ja ei-vammaisten nuorten kanssa. Kurssilaiset pääsevät soveltamaan käytännössä ensimmäisen osan aikana opittuja taitoja. Työskentelyn tavoitteena on kehittää moniammatillista työskentelyotetta ja ohjaajan taitoja. Nuorille tarjoamme ilmaisen kurssin, jossa pääsee tutustumaan nykytanssiin. Perjantaina järjestetään avoimet ovet tapahtuma, jossa yleisö pääsee seuraamaan kurssilaisten työskentelyä.

OHJAAJA: Phillip Channells

AIKA: ma-pe 7.-11.4. klo 10-16, paitsi pe 11.4. klo 10-20

PAIKKA: Zodiak - Uuden tanssin keskus, Studio C4, Tallberginkatu 1 C, neljäs kerros

HINTA: 120€

Ilmoittautuminen 21.3. mennessä

LISÄTIETOJA: katja.kirsi(a)zodiak.fi tai 050-343 9302

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin