Ohita navigaatio

31.1.2014

Taiteilijoiden toimeentulon ja työllisyyden kehittäminen sekä vapaan kentän tuki

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamat avustukset on tarkoitettu kehittämishankkeisiin, joilla edistetään taiteilijoiden työllisyyttä ja toimeentuloa. Hakuaika umpeutuu 28.2.

Avustuksen tarkoituksena on parantaa taiteilijoiden työllisyyttä ja toimeentuloa tukemalla hankkeita, joilla edistetään eri toimijoiden yhteistyötä ja kulttuurituotannon uusien mallien kehittämistä. Kyseeseen tulevat taiteilijoiden, taiteilijaryhmien, taide- ja kulttuurialan yhteisöjen sekä muiden toimialojen toimijoiden (esim. kunnat, yritykset ja muut yhteisöt) taide- ja kulttuurialan hankkeet.


Hankkeet voivat liittyä toimijoiden yhteistyön kehittämiseen, yrittäjä-tuottajaosaamisen lisäämiseen sekä teosten tuottamiseen, jakeluun, myyntiin tai markkinointiin. Eri toimialojen väliset yhteistyöhankkeet voivat olla esimerkiksi uusien tuotteiden ja palveluiden, johtamisen ja työhyvinvoinnin kehittämistä. Tuen tavoitteena on lisätä taiteilijoiden ja luovan työn tekijöiden pitkäjänteistä työllistymistä sekä uuden liiketoiminnan syntymistä. Tuen avulla halutaan rohkaista yhteistyötä taiteen alojen välillä sekä taiteilijoiden, yhteisöjen ja yritysten verkostoitumista. Lisäksi haetaan hanketta, joka arvioi vuonna 2012 taiteilijoiden työllisyyden ja toimentulon kehittämiseen sekä vapaan kentän tukeen myönnettyjen hankkeiden tuloksia.

Avustusta voi hakea ainoastaan oikeustoimikelpoinen yhteisö. Yksittäinen taiteilija tai taiteilijaryhmä ei voi hakea tätä tukea.

Hakuaika päättyy 28.2.2014. Lisätietoja antaa Marjo Mäenpää, etunimi.sukunimi(a)minedu.fi, puh. 0295 3 30384

Hakuilmoitus ja -lomake

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin