Ohita navigaatio

27.1.2014

Normikriittinen lukupiiri Helsingissä

Mitä on normikriittisyys? Miten normikriittisestä näkökulmasta voi lukea kuvia ja tekstiä? Tule mukaan normikriittiseen lukupiiriin ja otetaan siitä selvää!

Nyt perustettavan lukupiirin idea on keskustella normikriittisyyttä tavalla tai toisella käsittelevistä teksteistä, sekä lukea mitä tahansa materiaalia normikriittisestä näkökulmasta. (Huomioithan, että lukupiirissämme noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä! Toivomme jokaisen viihtyvän lukupiirissämme, kunnioittavan toisia sekä tulevan kunnioitetuiksi.)

Mistä sinä haluaisit keskustella? Ehdota teemoja tai luettavaa! Materiaaliksi käy myös sarjakuva, podcast, blogiteksti, kuva, video tai vaikka joku vuorovaikutteinen harjoitus.

Lukupiirin ensimmäinen tapaaminen:
Aika: 29.1.2014 klo 17:30 - 19:30
Paikka: Kallion kirjasto, Monitoimihuone (Viides linja 11, 00530 Helsinki)
Teema: Mitä normikriittisyys on?
Materiaali keskustelun pohjaksi: Älä Oleta. Normikriittinen käsikirja yhdenvertaisuudesta, syrjinnän vastustamisesta ja vapaudesta olla oma itsensä. Luvut 3 ja 5.

Halutessasi voit lukea myös seuraavia materiaaleja ruotsiksi tai englanniksi: rfslungdom.se (ruotsi, sivut 6 - 22) ja rfslungdom.se/sites (englanti, sivut 4 - 12). Älä oleta -käsikirja on saanut inspiraatiota näistä RFSL Ungdom:n materiaaleista.

Lukupiirin keskusteluissa käytettävät kielet voimme valita paikan päällä sen mukaan, keitä on mukana. Vetäjien vahvimmat kielet ovat suomi ja englanti.

Kevään 2014 tapaamiset:
- 29.1. Kallion kirjasto, Monitoimihuone kello 17.30-19.30
- 19.2. (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
- 12.3. (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
- 2.4. (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
- 23.4. (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
- 14.5. (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Vetäjinä toimivat: Jenna Kainulainen ja Inkeri Tanhua
Ensimmäisen lukupiirin Facebook-tapahtuma
Kallion kirjasto (09) 310 85 053
www.facebook.com/kirjastokallio

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin