Ohita navigaatio

2.12.2013

Valokuva Pekka Heikkisestä. Hymyilee kädet puuskassa
Pekka Heikkinen. Kuva: Sari Salovaara

Vimma-palkinto Pekka Heikkiselle

Kynnys ry:n myöntämän Vimma-palkinnon saa tänä vuonna näyttelijä Pekka Heikkinen. Palkinto on suuruudeltaan 5000€ ja sitä on tukenut Tukilinja-lehti. Tunnustus myönnetään vuosittain työstä vammaispoliittisen taiteen näkyvyyden ja arvostuksen edistämiseksi.

Palkintoraadin perusteluissa todetaan:

"Pekka Heikkinen on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran näyttelijänä ennen ja jälkeen vammautumisensa. Tässä asemassa hän on raivannut tietä ja näyttänyt esimerkkiä myös muille vammaisille näyttelijöille Suomessa. Hän on nostanut esille vammaisuuden teemoja muun muassa monologinäytelmässä Näillä mennään. Henkilökohtaisen kokemuksensa kautta Heikkinen on tuonut vammaisuuden näkyväksi niin lavoilla kuin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Näillä mennään -näytelmän keskeisiksi aiheiksi on kiittävissä arvosteluissa nostettu muun muassa häpeä, harhat ja pärjäämisen pakko. Edelleen on kiitetty sitä, miten myös näytelmän katsoja voi Heikkisen mukana vapautua rajoitteistaan."

"Ehkä monologissa kysytään asioita, joita ihmiset usein haluavat halvaantuneelta kysyä. Sanotaan ääneen se, mitä kaikki eivät kehtaa sanoa", Heikkinen itse arvelee.

Palkinto luovutettiin Pekka Heikkiselle KynnysKino -festivaaleilla Kiasma-teatterissa lauantaina 30.11 klo 16.

Lisää tietoa palkinnosta:
Sanni Purhonen: sanni.purhonen(a)kynnys.fi
tiedottaja
Kynnys ry

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin