Ohita navigaatio

3.3.2023

Uusi kirjoitus Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen verkkosivuilla: Ilman ihmisyyden kirjoa ei portinvartijoiden näkemys avaudu

Samuli Nordberg.

Uusi kirjoitus julkaistu Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen verkkosivuilla! Yliopistonlehtori Samuli Nordberg Tampereen yliopiston näyttelijöitä kouluttavasta Nätystä avaa taidekoulutuksen valintakokeiden portinvartijanäkökulmia.

"Pääsykokeissa me yritämme havainnoida uteliaisuutta ja avointa suhtautumista maailmaan. Me toivomme näkevämme moniaistista ja kokonaisvaltaista ruumiillista havainnointia. Me kaipaamme vuorovaikutuksellista kanssakäymistä ihmisten ja materiaalien kanssa. Me innostumme moninaisuudesta ja vahvuuksien tunnistamisesta.

Me kuitenkin tarvitsemme kaikkien niiden uskallusta, jotka haluavat tosissaan laittaa energiansa likoon, pääsemisen pienestä mahdollisuudesta huolimatta. Sillä ilman ihan kaikenlaisen ihmisyyden kirjoa pääsykokeissa ei meidän ”portinvartijoiden” näkemys avaudu.

Taidekoulutus muuttuu ihmisten kautta."

Lue Samulin kirjoitus kokonaisuudessaan:


Teksti on kirjoitettu osana Nätyn ja Tilaa taiteilijuuteen - vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hankkeen yhteistyötä.
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin